Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Pad temperature mogao bi donijeti prve pahulje: Evo gdje nas idućih dana očekuje snježni pokrivač

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Temperatura zraka će i dalje biti u padu, a početkom novog tjedna će se jače naoblačiti pa će posvuda biti oborina. Na kopnu je moguć i snijeg.

Na Jadranu će i dalje puhati bura, umjerena i jaka, s olujnim udarima. Zbog toga bi i za vikend moglo biti ograničenja u prometu. Temperatura zraka će i dalje biti u padu, a do idućeg tjedna će se zadržati uglavnom suho. Početkom novog tjedna će se jače naoblačiti pa će posvuda biti oborina, a na kopnu je moguć i snijeg koji bi se ponajprije u gorju mogao i zadržavati na tlu uz stvaranje snježnog pokrivača.

Pročitajte i ovo Sunčan dan u Splitu Vremenska prognoza Pred nama je šarolik početak tjedna, barem što se tiče vremena: Meteorolog otkrio što nas čeka Promjenjivo oblačno vrijeme Mogući i pljuskovi Promijenjivo vrijeme diljem Hrvatske: Stabilizacija se očekuje u drugoj polovici tjedna

I u subotu ujutro će biti pretežno sunčano. Puhat će slab do umjeren sjeveroistočnjak koji će u gorju imati i jake udare. Uz obalu će i dalje puhati umjerena i jaka, podno Velebita na udare i olujna bura. Temperatura na kopnu kretat će se od nekoliko stupnjeva ispod do nekoliko iznad nule, a na moru između 7 i 11 stupnjeva Celzijevih.

U nastavku dana vrijeme neće biti posve sunčano. Povremeno će biti i povećane naoblake, ali ostaje suho. Uz slab do umjeren sjeveroistočnjak ni dnevna temperatura neće prelaziti 10 stupnjeva Celzijevih.

I na istoku će maksimalna temperatura biti jednoznamenkasta, do najviše 7 ili 8 stupnjeva. Bit će djelomice sunčano, a puhat će slab do umjeren sjeveroistočnjak.

Na Jadranu će prevladavati sunčano, dok u gorskim krajevima uz više oblaka može biti malo slabih oborina na granici kiše i snijega. Vjetar u gorju će biti umjeren, na udare i jak sjeveroistočni, a na moru jaka i olujna bura. Temperatura će biti još malo niža u odnosu na petak.

I u Dalmaciji se ne očekuju promjene. Dakle, bit će sunčano i vjetrovito s umjerenom, jakom, lokalno na udare i olujnom burom. Temperatura do najviše 16 Celzijevih stupnjeva.

U nedjelju će biti još uglavnom suho, a onda će tijekom ponedjeljka uz jače naoblačenje biti povremenih oborina, koje će u utorak biti češće i izraženije. Kako će u idućim danima biti još hladnije, tako očekujemo da će ta oborina biti snijeg koji će se ponegdje, najvjerojatnije u gorju, i zadržavati na tlu.

Na moru je i dalje burno . Bura će tek u ponedjeljak nakratko oslabjeti, a u Dalmaciji i okrenuti na istočnjak i jugo, ali od utorka će vjetar ponovno pojačati. I Dalmaciju u novom tjednu očekuju oborine, moguća je i obilnija kiša.

Dakle, i dalje smo u režimu pada temperature. Idućih dana će biti još hladnije, a u novom tjednu će nad naše krajeve stići i vlažan zrak pa će sušno razdoblje biti prekinuto.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene