Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kiša i svježina

Ni danas nas ne čeka neka sreća od vremena: Evo kad konačno stiže pravo ljeto

Nakon jučerašnjeg pogoršan vrijeme će i danas prijepodne još biti dosta nestabilno, nakon čega slijedi postupno smirivanje.

Hladniji zrak prešao je Alpe i počeo se širiti nad dobro ugrijano tlo sjeverne Italije, sjevernog Jadrana i naših zapadnih krajeva. Uz velike količine vlage, atmosfera je izrazito nestabilna te su stvoreni uvjeti za jako nevrijeme. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Uskoro nam se vraća nestabilno vrijeme: Meteorolog otkriva kada stiže nova promjena Slika nije dostupna Stiglo pogoršanje Upaljen crveni alarm: Kiša pada posvuda, a negdje će biti i obilna, moguće oluje i poplave

Nevremena dakle ponegdje još može biti ujutro i prijepodne. Ponajprije na zapadu, no pljuskovi i grmljavina očekuju se mjestimice i drugdje u zemlji gdje isto mogu biti izraženiji. Od sredine dana slijedi smirivanje vremena, počevši isto sa zapada. Zapuhat će umjeren, prolazno i jak vjetar sa sjevera, a na Jadranu većinom umjerena bura i sjeverozapadnjak. Podno Velebita bura na mahove može biti jaka. Jutarnja temperatura, na kopnu od 15 do 20, a na Jadranu od 19 do 23 stupnja.

Od sredine dana vrijeme će se u središnjoj Hrvatskoj smirivati te će se potom djelomično i razvedravati. Puhat će vjetar sa sjevera te će sve skupa i osvježiti u odnosu na danas. Temperatura, od 21 na sjeveru do 26 na jugu regije.

Većinom oblačno, povremeno s kišom i pljuskovima u Slavoniji će se zadržati veći dio dana. Kiša u Podravini ponajprije, može biti obilna. Puhat će umjeren sjeverozapadnjak, a temperatura će biti većinom 23 ili 24 stupnja.

Od sredine dana vrijeme će se u gorskoj Hrvatskoj smirivati, a i na sjevernom Jadranu poslijepodne će biti dosta sunca. Puhat će umjerena bura i sjeverozapadnjak, a temperatura će biti oko 27 stupnjeva. U gorju, dosta svježije, sutra bliže 20.

U Dalamciji još može biti pokojeg pljuska, no poslijeodne će se razvedravati. Puhat će bura i sjeverozapadnjak, a temperautra će biti od 26 do 29 stupnjeva.

U kopnenom dijelu zemlje UV indeks sutra umjeren ili nizak, na Jadranu većinom visok, na krajnjem jugu samo i vrlo visok.

U nedjelju moguća magla 

Idućih dana vrijeme će biti stabilnije i sunčanije. U nedjelju ujutro na kopnu može biti magle, a navečer i u noći na ponedjeljak ponegdje je moguć i kakav pljusak. No nakon tog sunčano i u novom tjednu ponovno vruće.

Na Jadranu će također prevladavati sunčano, te će biti vrlo toplo i vruće. Povremeno će puhati zapadnjak i sjeverozapadnjak, a temperatura će lako preko 30 stupnjeva. Nakon ovog pogoršanja, pred nama je tjedan pravog ugodnog ljeta.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene