Obavijesti Video Pretražite Navigacija
USUSRET LIJEPIM DANIMA

Kakvo nas vrijeme čeka za produženi vikend? Vraćaju nam se vrućine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pred nama je produženi vikend, a vremenska prognoza Dnevnika Nove TV pokazuje kako nas čeka promjenjivo vrijeme. Prvo red kiše, a zatim red sunca.

 

Pročitajte i ovo Jeste li znali - Ivan Čačić Mala škola prognoze Na današnji dan rodio se znameniti hrvatski znanstvenik: Objavio je jedno od prvih hrvatskih djela o seizmologiji Snijeg na Sljemenu Vremenska prognoza Dijelovi Hrvatske ponovno će se zabijeliti: Meteorolog otkriva kakvo vrijeme nas očekuje do kraja tjedna

U petak nas očekuje djelomice ili pretežno sunčano jutro, nešto sunčanije na moru, dok u kopnenom dijelu može biti još ponekog pljuska. Zapuhat će sjeverac, na sjevernom Jadranu slaba do umjerena, podno Velebita i jaka bura, no tijekom dana prolazno će puhati sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura, u unutrašnjosti od 13 do 18, a na Jadranu većinom između 18 i 23 stupnja.

Poslijepodne su na sjeverozapadu zemlje lokalno izgledni pljuskovi praćeni grmljavinom. No bit će i sunca. Puhat će umjeren sjeverac i sjeveroistočnjak, a temperatura će biti od 25 do 28 stupnjeva.

Ni u Slavoniji i Baranji neće biti posve stabilno, no ovdje je malo kiše ili pljusak vjerojatniji noćas i sutra u prvom dijelu dana. Puhat će umjeren, na mahove i jak sjeverozapadnjak, a temperatura će biti većinom od 26 do 29 stupnjeva.

Lokalni pljuskovi poslijepodne i navečer mogući su i u gorskoj Hrvatskoj, a mnogo manje šanse za njih postoje u unutrašnjosti Istre. Na Jadranu će prevladavati sunčano te vrlo toplo i vruće. Nakon bure, danju sjeverozapadnjak, a kasnije poslijepodne ponovno bura koja će prema večeri sve više jačati. 30-ak stupnjeva na moru te oko 25 sutra u gorskoj Hrvatskoj.

U Dalmaciji barem djelomice sunčano te danju vruće, ali isto ne posve stabilno, osobito ne u zaleđu te južnije gdje bi moglo biti ponekog pljuska s grmljavinom. Sjevernije će zapuhati bura, južnije, veći dio dana vjetar s mora. Temperatura oko 30.

More je većinom između 22 i 24 stupnja, dakle ugodno za kupanje.
UV indeks će u petak u većem dijelu zemlje biti visok, mjestimice ipak umjeren, obzirom da će sve skupa biti nešto više oblaka nego danas.

I stigli smo do vikenda. Idućih dana prevladavat će sunčano, vrlo toplo i vruće vrijeme. U subotu uz umjeren sjeveroistočnjak na kopnu relativno ugodno, a od nedjelje u većini krajeva vruće. Vrućina će se po svemu sudeći nastaviti i u slijedećem tjednu, barem na dane.

I na Jadranu će prevladavati sunčano, ali često i potpuno vedro. U subotu i vjetrovito uz umjerenu i jaku buru koja će ponajprije podno Velebita na udare biti olujna, no i slabjet će već od sredine dana. Samo da ne bude neozbiljno hrabrih turista s madracima na napuhavanje. To je to vrijeme, koje našem HGSS-u zna donijeti probleme. Od nedjelje na Jadranu burin i vjetar s mora te povratak vrućine.

 

 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene