Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Meteorolog otkriva kakvo nas vrijeme čeka sljedećih dana: Stiže sve više oblaka, a razvedravanje tek krajem tjedna

U četvrtak će jutro u kopnenom dijelu zemlje proći uz južinu, a u prvom će redu biti osjetno toplije. Vremensku prognozu donosi meteorolog Darijo Brzoja.

Na Jadranu će u četvrtak ujutro biti promjenjivo, mjestimice uz malo kiše, a oblaci će se postupno skupljati i u unutrašnjosti, iako u ovom prvom dijelu dana očekujemo i sunce.

Pročitajte i ovo Ilustracija Gotovo je ljeto u proljeće DHMZ se oglasio zbog velike promjene vremena i zahladnjenja: "Pratite upozorenja na opasne pojave" Sunčano vrijeme VREMENSKA PROGNOZA Za vikend uživajte u Suncu, od sredine tjedna drastična promjena: Na jednu stvar treba posebno pripaziti

Puhat će umjeren i jak, u gorju na udare olujni jugozapadni vjetar, a na Jadranu umjeren i jak jugozapadnjak i jugo.

Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 7 do 12 stupnjeva Celzijevih, a na moru većinom između 12 i 17 stupnjeva.

Poslijepodne će biti sve više oblaka i u kopnenim krajevima. Kiša će pasti najvjerojatnije tek navečer. Puhat će umjeren i jak jugozapadnjak, a u većem dijelu dana bit će toplo, oko 20 Celzijevih stupnjeva.

Slično će biti u Slavoniji i Baranji. Danju povremeno umjerena naoblaka, no bit će sunca, a potom poslijepodne sve više oblaka te navečer, odnosno u noći na petak mjestimice kiša. Jugozapadnjak i temperatura isto oko 20 stupnjeva.

U gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu cijeli dan će biti promjenjivo uz više oblaka, a kiša je povremeno moguća od jutra, i to prije svega oko Rijeke te u Gorskom kotaru.

U gorju će na udare puhati olujni jugozapadnjak, a na Jadranu i južni vjetar i jugo. Temperatura će u gorju biti između 12 i 17 Celzijevih stupnjeva, te malo ispod 20 na moru.

I u Dalmaciji će biti promjenjivo. Malo kiše moguće je ponegdje tijekom dana, no vjerojatnija je zapravo tek navečer i u noći na petak, i to ponajprije u zaleđu. Puhat će umjereno i jako jugo, a temperatura će biti oko 20 stupnjeva Celzijevih.

U petak će na kopnu biti većinom oblačno s kišom te uz sjeverac ponovno i osjetno svježije. Smirivanje vremena stiže već u subotu pa će nedjelja biti sunčana, no svih dana temperatura će ponovno biti ispod 15 stupnjeva.

Na Jadranu se u petak očekuju pljuskovi i grmljavina, a lokalno može biti i obilnije kiše. Puhat će umjereno i jako jugo, a krajem dana će na sjevernom dijelu okrenuti na buru koja će se u subotu potom proširiti na cijeli Jadran. S burom će biti sve manje kiše i na moru pa će tako i ovdje drugi dio vikenda biti sunčan.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene