Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ludo vrijeme

Ekstremni toplinski val: U pojedinim dijelovima Hrvatske temperature 25 stupnjeva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Već ovog vikenda jugoistočnu Europu pogodit će ekstremni toplinski val. U pojedinim dijelovima Hrvatske temperature bi se mogle penjati i do 25 stupnjeva.

Vremenska prognoza za vikend - sunčaniji i ljepši jesenski dani.

Pročitajte i ovo Ilustracija Promjena vremena Upaljeni meteoalarmi: Stiže olujni vjetar, nevrijeme i drastično zahladnjenje Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić

Iznadprosječno topla godina nastavlja se u jednakom tonu. Nakon što su tijekom listopada rušeni temperaturni rekordi otkad je mjerenja, slične vremenske prilike prognostičari najavljuju i za studeni. Već ovog vikenda jugoistočnu Europu pogodit će ekstremni toplinski val. Ponegdje se očekuju temperature i do 10 stupnjeva više od prosjeka. Najtoplije bit će na istoku Hrvatske i u Srbiji.

''Kopneni krajevi imat će dugotrajne magle, ne samo u subotu i nedjelju, nego i sljedećih nekoliko dana, što znači da će vrijeme biti stabilno, a na Jadranu će biti uglavnom sunčano. Temperature, u kopnenim krajevima možda malo niže nego proteklih dana, ali i dalje je to iznad svih prosjeka, osobito toplo bit će i dalje - Slavonija, Baranja, Srijem, koji će imati temperaturu u nedjelju možda i 25 stupnjeva, čak i koji stupanj više'', rekla je meteorologinja Ana Bago.

Nakon prolaska ciklone preko naših krajeva, jačat će utjecaj polja visokog tlaka zraka koji će nam onda donijeti i smirivanje vremena

Nakon obilnih kiša u stabilnoj atmosferi, subotnje jutro će u većini unutrašnjosti biti maglovito, a magla u mnogim mjestima može potrajati i do sredine dana. Jutarnje temperature visokih 9 do čak 14 stupnjeva, a na Jadranu još može pasti i malo kiše. Ujutro će puhati slabo jugo.

Središnja Hrvatska

Poslijepodne nas čeka razbijanje magle i barem djelomice sunčan dan. Uz to bit će i dalje toplo - između 19 i 22.

Slavonija

Najviše sunca opet će imati istočni dio zemlje. Ovdje će uz slab vjetar najviša temperatura biti oko 21.

Istra

Napokon nakon tmurnog i kišovitog vremena uz jaku južinu, u subotu sunčano. Zapuhat će i bura koja će prema večeri biti jaka, podno Velebita bit će i olujnih udara. temperatura oko 22, u gorskom dijelu do najviše 18.

Dalmacija

Malo mirnije vrijeme i na južnom Jadranu. Bit će djelomice sunčano i suho, a jugo će okrenuti na umjerenu buru i sjeverozapadnjak.

Sljedeća tri dana

Čeka nas nekoliko mirnijih dana što se tiče vremena - vratit će se dugotrajne jutarnje magle i niski oblaci do otprilike sredine dana, a zatim barem nešto sunca. Temperatura malo niža, ali i dalje je to iznad prosjeka. Na Jadranu vikend većinom suh i sunčan, ali onda od ponedjeljka oblačnije i nestabilno pa će biti pljuskova, na jugu - osobito na južnim otocima, i obilnih.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene