Obavijesti Video Pretražite Navigacija
visok UV indeks

Vrijeme se polako smiruje, ali uskoro stiže novi problem: Evo kad će temperature prijeći 30 stupnjeva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrijeme se polako smiruje pa je u nedjelju, više-manje u cijeloj zemlji, prevladavalo sunčano vrijeme. Bilo je i malo toplije, ali i dalje ne posve stabilno. Povremenih pljuskova bilo je posvuda po unutrašnjosti, a sličan takav razvoj događaja obilježit će i ponedjeljak. Osobito na istoku i u gorskim područjima.

Od utorka kiše bi posvuda trebalo biti malo ili nimalo, a i temperatura će skočiti na ljetnih 30-ak stupnjeva.

Pročitajte i ovo Kiša, ilustracija Upaljen meteoalarm Stiže velika promjena vremena: Izdano upozorenje zbog jakih pljuskova i grmljavine Stiže promjena vremena Vremenska prognoza Narednih dana očekuje nas pogoršanje vremena, do kada će trajati otkriva meteorolog Vikić-Topić

U ponedjeljak ujutro u cijeloj će zemlji biti sunčano. Temperatura bez većih promjena, oko 10 u gorskoj Hrvatskoj, 14 do 16 stupnjeva u unutrašnjosti, a na Jadranu oko 20. U ponedjeljak još uz umjerenu do jaku buru.

Poslijepodne će proći bez većih promjena, prevladavat će pretežno ili djelomice sunčano i suho vrijeme. Šanse za lokalne pljuskove vrlo su male i uglavnom u istočnijem dijelu.

Zato će u Slavoniji još sredinom dana i poslijepodne biti lokalnih pljuskova ili kratkotrajne kiše, ali veći dio dana ipak djelomice sunčano. Najviša temperatura kretat će se između 23 i 26 stupnjeva.

Na Jadranu će biti sunčano i uglavnom suho. Bura će okrenuti na umjeren sjeverozapadnjak i biti će malo toplije nego u nedjelju, do 28 stupnjeva. U gorju poslijepodne će obilježiti povremeno više oblaka i pokoji pljusak.

Dalmacija će biti pretežno sunčana, a temperatura bez većih promjena od 26 do 29 stupnjeva. Puhat će također umjeren sjeverozapanjak i zapadnjak.

Temperatura mora u nedjelju je bila bez većih promjena, od 23 do najviše 25 stupnjeva.

UV indeks u ponedjeljak će u većini krajeva biti visok, a u unutrašnjosti, u središnjem dijelu bit će vrlo visok.

Sljedeći dani bit će sunčaniji i postupno sve topliji. I dalje neće biti posve stabilno pa su mogući i kratkotrajni pljuskovi, osobito u četvrtak.

Na Jadranu će biti sunčano uz promjenjivu naoblaku i također postupno toplije. Pljuskova ne bi trebalo biti sve do četvrtka, barem ne nekih izraženijih. Jaka bura puhat će još u ponedjeljak, u utorak sjeverozapadnjak, a onda će vjetar potpuno oslabjeti.

Sljedećih dana bit će sunčanije, ali i postupno sve toplije, tako da će sredinom tjedna temperatura opet biti oko 30 stupnjeva, na Jadranu i više.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene