Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Stiže nam promjena vremena koja se većini neće svidjeti: Meteorolog upozorava da bi u gorju moglo biti i snijega

Nakon neuobičajeno toplog i suhog vremena, posljednji dani ožujka donose nam zamjetnu promjenu uz čestu i obilnu kišu, jak vjetar i pad temperature zraka. U razdoblju od srijede do nedjelje može pasti i više od 150 litara kiše po četvornom metru pa postoji mogućnost od poplava obalnog područja. Detalje donosi meteorolog Ivan Čačić.

U srijedu ujutro posvuda oblačno, osobito na sjevernom Jadranu i u gorskom području. U unutrašnjosti će biti umjeren do jak jugozapadnjak, u višim predjelima i s olujnim udarima. Na Jadranu umjereno i jako jugo. Temperatura zraka od 4 do 9, na moru između 10 i 13 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Toplinski val Gdje je nestalo proljeće? Prognostičar Nove TV najavljuje sunčan vikend, ali i ljetne vrućine Snijeg u okolici Gospića - 3 Ožujak ''luđak'' Vratila se zima: Snijeg zabijelio i dijelove Zagreba

Danju u središnjoj Hrvatskoj nastavak oblačnog i vjetrovitog vremena, uz umjeren jugozapadnjak, ponegdje s jakim do olujnim udarima. Uglavnom u drugom dijelu dana kiša. Poslijepodne temperatura od 16 do 18 stupnjeva.

U istočnim predjelima pretežno oblačno i razmjerno toplo mjestimice uz umjeren, a u zapadnoj Slavoniji ponegdje i jak jugozapadnjak. Prijepodne u najistočnijim predjelima još može biti i kraćih sunčanih razdoblja. Malo kiše očekuje se uglavnom navečer.

U gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu oblačno i vjetrovito, povremeno s kišom, osobito u drugom dijelu dana, kad su mogući i izraženiji pljuskovi i grmljavina. U gorskom području umjeren i jak, na udare i olujan jugozapadnjak. Na Jadranu umjereno i jako jugo. Najviša dnevna temperatura od 11 do 16 stupnjeva.

U Dalmaciji oblačno i vjetrovito s kišom, osobito navečer i u noći na četvrtak kada će biti i izraženijih pljuskova i grmljavine. Puhat će umjereno i jako, ponegdje i olujno jugo. Temperatura od 15 do 18 stupnjeva.

Unutrašnjost sljedeća dva dana očekuje kiša, koja će u četvrtak mjestimice biti i obilnija. U subotu s padom temperature kiša će u gorju prijeći u susnježicu i snijeg, kojih ponegdje može biti i u nizinama. Tijekom četvrtka umjeren do jak jugozapadnjak okrenut će na sjeveroistočnjak i sjeverac.

Vjetrovito uz kišu, osobito u četvrtak, na Jadranu, kad će biti i izraženijih pljuskova i grmljavine. Puhat će umjereno i jako jugo, u petak južnjak te jugozapadnjak. U subotu najprije na sjevernom dijelu vjetar će okrenuti na buru koja će podno Velebita imati i olujne udare.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene