Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gotova zima za ovaj tjedan

Nova promjena vremena: Stiže nam južina, a s njom kiša, no temperature će se popeti i na dvoznamenkaste brojeve

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novih desetak centimetara snijega palo je u četvrtak ujutro u Gorskom kotaru i Lici, a u većini unutrašnjosti snijeg je bio samo dio zimskog ugođaja i nije stvarao talog. To je sve od zime za ovaj tjedan.

Samo još u petak ujutro očekuju se neki mali minusi, a onda stižu južina i kiša koji će trajati sve do nedjelje. Najobilnija kiša, a moguće je i grmljavinsko nevrijeme, očekuje Jadran i to i sjeverni dio, osobito riječko područje, ali i Dalmaciju.

Pročitajte i ovo Sunčan dan u Splitu Vremenska prognoza Pred nama je šarolik početak tjedna, barem što se tiče vremena: Meteorolog otkrio što nas čeka Promjenjivo oblačno vrijeme Mogući i pljuskovi Promijenjivo vrijeme diljem Hrvatske: Stabilizacija se očekuje u drugoj polovici tjedna

Prema nama se opet približava duboka ciklona, a zbog toga će zapuhati jak jugozapadnjak i jugo na Jadranu.

Jutro će u petak biti prilično tmurno. Ponegdje na istoku će još padati i susnježica, a na sjeverozapadu ujturo može biti i sunčanih razdoblja. Na moru se očekuje kišovito i oblačno uz jugo koje će jačati do olujnih udara.

Poslijepodne će u većem dijelu unutrašnjosti ostati oblačno i suho, ali osjetno toplije nego prošlih dana. Temperatura će se u petak kretati osam i čak 11 stupnjeva Celzijeivh, a puhat će umjeren, u gorju jak jugozapadnjak.

Istok zemlje bit će malo sunčaniji i također osjetno topliji nego proteklih dana. Puhat će umejren jugoistočni vjetar. Temperatura će se kretati od osam do 11 Celzijevih stupnjeva.

Ništa osim temeprature neće se mijenjati na zapadu zemlje. Cijeli dan će biti oblačno i kišovito, s tim da na riječkom području kiša može povremeno biti jaka i obilna. Jugo će pojačati do olujnih udara.

Kiše i pljuskova, lokalno moguće i obilnih, bit će i na južnom dijelu. I ovdje se očekuje zatopljenje uz jako jugo s olujnim udarima, a temperatura će se na otocima popeti i do 15 stupnjeva.

Promjenjivo, toplo i vjetrovito nastavit će se i za vikend. U subotu će jake kiše biti uglavnom u gorju, a u nedjelju i u ostalim područjima. U ponedjeljak će opet hladnije pa će kiša prijeći u susnježicu, a najviša temperatura bit će kao jutarnja u nedjelju.

Kišovito, vjetrovito i iznadprosječno toplo bit će i na Jadranu. Povremeno će kiša biti jaka i obilna, a moguće je i grmljavinsko nevrijeme. U ponedjeljak će jugo okrenuti na buru pa će navečer biti hladnije.

Od sutra pa sve do kraja tjedna čeka nas toplo, kišovito i vjetrovtio vrijeme uz temperaturu i do 15 stupnjeva.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene