Obavijesti Video Pretražite Navigacija
temperature idu gore

O ne, bit će još i gore: Pred nama je još jedan toplinski val, a meteorologinja otkriva gdje će biti najviše vruće

Iako su temperature od nedjelje u porastu, u ponedjeljak, a slično će biti i u utorak - još ima i dosta oblaka, osobito u unutrašnjosti i na sjevernom dijelu Jadrana.

I u utorak su mogući kratkotrajni lokalni pljuskovi, najviše u Istri, Gorskom kotaru i zapadu unutrašnjosti, no iza toga - točnije od srijede, bit će vruće ili vrlo vruće pa možemo reći i da nam stiže novi toplinski val, najavila je meteorologinja Ana Bago Tomac.

Pročitajte i ovo Ilustracija VREMENSKA PROGNOZA Stižu pljuskovi i grmljavina, a ponegdje je moguć i snijeg Sunčan dan u Splitu Vremenska prognoza Pred nama je šarolik početak tjedna, barem što se tiče vremena: Meteorolog otkrio što nas čeka

Još će u utorak u našoj blizini biti vlažnog i nestabilnog zraka zbog kojeg u kopnenom dijelu neće biti posve stabilno.

Ujutro u cijeloj zemlji većinom sunčano, u unutrašnjosti i na sjevernom jadranu uz umjerenu naoblaku. Vjetar će biti slab, većinom jugozapadni, na jadranu slabo jugo, a temperatura u unutrašnjosti oko 20 stupnjeva.

Na Jadranu topla noć, osobito na jugu gdje se neće spuštati ispod 26, ponegdje i 27 stupnjeva.

U drugom dijelu dana više oblaka

U drugom dijelu dana oblaka će biti više, a lokalno su - osobito u ovom zapadnijem dijelu - mogući i kratkotrajni pljuskovi. Puhat će uglavnom slab jugozapandjak, a temperatura slična kao i u ponedjeljak - od 30 do 33.

Na istoku sunčano uz malu ili umjerenu naoblaku i uglavnom suho. Bit će vruće uz slab vjetar.

Nestabilnosti u obliku kratkotrajnih grmljavinskih pljuskova bit će i u Istri te Gorskom kotaru dok će drugdje prevladavati sunčano. Puhat će umjeren jugozapadni ili zapadni vjetar, temperatura do 32.

Na južnom Jadranu ostaje sunčano, vruće i sparno. U Dalmaciji će se temperatura popeti do 35 stupnjeva, a poslijepodne će zapuhati umjeren jugozapadni vjetar.

Temperatura mora je u ponedjeljak između 24 i 26 stupnjeva, a slične vrijednosti ostaju i dalje.

Zbog promjenjive naoblake UV indeks će u utorak u većini zemlje biti visok, samo na krajnjem jugu vrlo visok.

Sljedećih dana novi toplinski val

Sljedećih dana bit će sunčanije i stabilnije, a onda će i temperature samo rasti. Noći će biti tople, a danju vruće ili vrlo vruće - oko 35.

Na Jadranu također stabilnije i sunčanije. I ovdje vrlo vruće, a pogotovo će neugodne biti tople noći kad se temperatura neće spuštati ispod 25 ili 26 stupnjeva.

U utorak još manje nestabilnosti pa su pljuskovi najizgledniji u unutrašnjosti i ponegdje na Sjevernom Jadranu.

Od sredine tjedna može se reći da nam slijedi još jedan toplinski val, bit će vrlo vruće - krajem tjedna na Jadranu iznad 35.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene