Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Za više regija upaljen meteoalarm: Diljem zemlje obilna kiša, meteorolog otkriva kad se očekuje smirivanje vremena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrijeme se mijenja, stigla je kiša. A nakon sušnog razdoblja, sad bi je u kratkom vremenu moglo biti poprilično, pokazuje vremenska prognoza. Zbog obilnih oborina DHMZ je izdao upozorenja putem Meteoalarma. Više u prognozi Darija Brzoje.

Za središnju Hrvatsku, odnosno zagrebačku i karlovačku regiju Meteoalarm je na žutoj razini, a za gorsku Hrvatsku i Jadran razina upozorenja je narančasta.

Pročitajte i ovo Ilustracija pogoršanje vremena Stiže velika promjena vremena: Izdana su upozorenja, moguća tuča Piknik, ilustracija Prvi maj Planirate druženje u prirodi za Praznik rada? Vrijeme bi vas moglo iznenaditi

Razlog su oborine koje tim predjelima tijekom četvrtka mogu biti između 50 i 90, a na krajnjem jugu i više od 100 litara po četvornom metru. Dodatno, pritom su mogući i izraženi pljuskovi s grmljavinom.

Jutro će biti oblačno, povremeno s kišom, češćom na Jadranu te u predjelima uz Jadran gdje je i obilna. Tu su mogući i pljuskovi s grmljavinom. Vjetrovito uz uglavnom umjereno i jako jugo i južni vjetar. Jutarnja temperatura, uz oblake i južinu ne osobito niska, najčešće desetak stupnjeva, u gorju jedino malo hladnije, a na moru uglavnom koji stupanj više.

Oblačno i kišovito u središnjoj Hrvatskoj i poslijepodne. Puhat će slab do umjeren sjeverac i sjeveroistočnjak, a temperatura tek malo viša nego ujutro, oko 13, 14 stupnjeva.

Toplije svakako prema istoku uz umjeren južni i jugoistočni vjetar. Ovdje bi temperatura tijekom dana mogla porasti i do 19. Isto oblačno i isto povremeno kišovito, no uglavnom manje nego drugdje u zemlji.

U gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu kiša mjestimice obilna, a lokalno i pljuskovi praćeni grmljavinom. Puhat će umjereno i jako jugo i južni vjetar, navečer na sjevernom Jadranu u okretanju na sjeverozapadnjak. Dnevna temperatura u gorju od 10 do 15, a na moru između 14 i 17 stupnjeva.

Dalmaciju očekuje oblačno, kišovito i vjetrovito poslijepodne. Također je moguća obilna kiša i izraženiji pljuskovi s grmljavinom. Umjereno do jako jugo i južni vjetar, a temperatura od 15 do 18 stupnjeva.

Kiše će biti i idućih dana. Najviše i najčešće u petak kad se u gorju ponovno očekuju izraženi pljuskovi i grmljavina. U subotu će uz zahladnjenje kiša u gorskim krajevima prelaziti u susnježicu, pa i snijeg. Za vikend posvuda osjetno hladnije, a osjet hladnoće malo će pojačavati i slab do umjeren sjeverac. U nedjelju će oborine biti rijetke ili ih neće biti, no hladnoća će se zadržati i na početku sljedećeg tjedna.

I na Jadranu će u usporedbi s vikendom, kiša biti učestalija u petak uz moguće pljuskove i grmljavinu. Pri tom je i dalje moguća obilnija oborina. Subota je nešto povoljnija, a osobito nedjelja kad se očekuje i smanjenje naoblake. Nakon južine, u nedjelju će zapuhati bura s kojom će i na moru biti mrvicu hladnije.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene