Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Doviđenja jugo

Vremenska prognoza: Sprema li zima novi snijeg?

Vremenska prognoza (Foto: Dnevnik.hr)
Vremenska prognoza (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Vremenska prognoza (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Idućih dana ostaje oblačno s povremenim oborinama, kiša će biti češća i obilnija biti u Lici i Dalmaciji, ali i dalje iznadprosječno toplo.

Jugo će postupno okrenuti na sjeverozapadnjak, doduše još su srijedu će puhati na dijelu srednjeg i južnog Jadrana. Od četvrtka će biti umjerene i jake, podno Velebita i olujne bure. Uz prestanak južine i sjeverne vjetrove temperatura će se u drugoj polovini tjedna polako snižavati, pa bi oborine u gorju mogle prelaziti u snijeg.

Pročitajte i ovo Snijeg u Tršću, mjestu u Gorskom kotaru Proljeće na pauzi VIDEO Nevrijeme pogodilo Istru, grom zapalio kuću. U Gorskom kotaru pao snijeg Sunčan dan u Splitu Vremenska prognoza Pred nama je šarolik početak tjedna, barem što se tiče vremena: Meteorolog otkrio što nas čeka

Polje povišenog tlaka zraka postupno slabi, a preko naših krajeva se premješta topla fronta koja nam je donijela oblake i oborine.

Od jutra u srijedu će biti umjereno do pretežno oblačno uz povremenu kišu, osobito u Lici i Dalmaciji. Obilnijih oborina može biti prije svega u unutrašnjosti Dalmaciji pa je za to područje DHMZ izdao narančasto upozorenje.

Na sjevernom Jadranu umjeren sjeverozapadnjak, južnije još uvijek jugo, a temperatura od 3 do 7, na Jadranu iznad 10 stupnjeva.

U nastavku dana će prevladavati oblačno, u istočnijim predjelima još uvijek s kišom, a zapadnije su moguća i kraća sunčana razdoblja. Temperatura malo niža od današnje.

Na istoku umjereno do pretežno oblačno s povremenom kišom, iako na krajnjem istoku kiša možda i u potpunosti izostane. Temperatura oko 10 stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu i u gorju umjereno, a u Lici i pretežno oblačno s obilnijim oborinama.. Puhat će umjeren sjeverozapadnjak, a temperatura u gorju oko 7, 8, na moru između 11 i 14 stupnjeva.

Najkišovitije će u srijedu biti u Dalmaciji, gdje može biti i pljuskova s grmljavinom, ali i obilnijih oborina. Postupno će zapuhati sjeverozapadnjak, a temperatura do 15-ak stupnjeva.

Idućih dana ostaje više manje oblačno, bit će povremenih oborina, uglavnom kiše, ali prema kraju tjedna uz pad temperature moguće i snijega.

I na moru promjenjivo, u četvrtak s povremenom kišom. Temperatura zraka i ovdje u blagom padu, a razlog tome će biti prodor hladnijeg zraka te bura koja će zapuhati od četvrtka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene