Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zimski ugođaj

Prve pahulje zabijelile mnoge gradove, ali krajem tjedna čeka nas potpuno drukčija slika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prve pahulje već su zabijelile neka hrvatska mjesta. Ali zimski ugođaj neće dugo trajati. Krajem tjedna čeka nas potpuno drugačija slika.

Uz snježne pahulje jutro su se probudili stanovnici Varaždina, Čakovca, Delnica, Krapine, Križevaca. Prve pahulje ove sezone zalepršale su jutros i Zagrebom. Temperatura koja se kretala oko nule ipak nije bila dovoljna da se u glavnom gradu stvori snježni pokrivač, ali u nekim drugim mjestima tanki sloj snijega zabijelio je tlo.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Uskoro nam se vraća nestabilno vrijeme: Meteorolog otkriva kada stiže nova promjena Nikola Vikić-Topić, Valentina Baus i Dino Goleš Tek je počela Prognostičar Dnevnika Nove TV otkrio koliko će nas još stiskati zima i čeka li nas novi snijeg. Objasnio i zašto ne treba vjerovati - aplikacijama

Valja na umu imati da su zbog ovakvih vremenskih uvjeta kolnici mokri ili vlažni i skliski. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub.

Zimsko je računanje vremena, pa vozače motornih vozila HAK podsjeća da na motornim vozilima za vrijeme vožnje danju moraju biti upaljena dnevna ili kratka svjetla.

Od 15. studenoga do 15. travnja iduće godine obvezna je upotreba zimske opreme na zimskim dionicama javnih cesta u Republici Hrvatskoj.

Što se tiče vremena u sljedećim danima, u utorak će prevladavati oblačno, i dalje uz oborine na granici kiše i snijega, najviše u gorju, gdje će biti mogućnosti i za ledenu kišu.

Od srijede malo toplije, kiša sve slabija i sve rjeđa pa će se u četvrtak djelomično razvedravati.

Na sjevernom Jadranu puhat će bura, na južnom jugo, a sve skupa slabjet će u srijedu i okrenuti na sjeverozapadnjak. Kiše potom sve manje, u četvrtak zatim očekujemo više sunca.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene