Prve pahulje već su zabijelile neka hrvatska mjesta. Ali zimski ugođaj neće dugo trajati. Krajem tjedna čeka nas potpuno drugačija slika.

Galerija


Uz snježne pahulje jutro su se probudili stanovnici Varaždina, Čakovca, Delnica, Krapine, Križevaca. Prve pahulje ove sezone zalepršale su jutros i Zagrebom. Temperatura koja se kretala oko nule ipak nije bila dovoljna da se u glavnom gradu stvori snježni pokrivač, ali u nekim drugim mjestima tanki sloj snijega zabijelio je tlo.

Vezani članci Toplinski val u Hrvatskoj (Foto: Dnevnik.hr) Nekoliko gradova tijekom vikenda zahvatit će toplinski val, pogledajte gdje će biti najopasnije Kiša (Foto: Ivica Galovic/PIXSELL) Ledeni arktički zrak vratio nam je zimu: Opet će biti kiše i snijega, a na moru će zaprijetiti još jedna opasnost

Valja na umu imati da su zbog ovakvih vremenskih uvjeta kolnici mokri ili vlažni i skliski. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub.

Zimsko je računanje vremena, pa vozače motornih vozila HAK podsjeća da na motornim vozilima za vrijeme vožnje danju moraju biti upaljena dnevna ili kratka svjetla.

Od 15. studenoga do 15. travnja iduće godine obvezna je upotreba zimske opreme na zimskim dionicama javnih cesta u Republici Hrvatskoj.

Što se tiče vremena u sljedećim danima, u utorak će prevladavati oblačno, i dalje uz oborine na granici kiše i snijega, najviše u gorju, gdje će biti mogućnosti i za ledenu kišu.

Od srijede malo toplije, kiša sve slabija i sve rjeđa pa će se u četvrtak djelomično razvedravati.

Na sjevernom Jadranu puhat će bura, na južnom jugo, a sve skupa slabjet će u srijedu i okrenuti na sjeverozapadnjak. Kiše potom sve manje, u četvrtak zatim očekujemo više sunca.