Obavijesti Video Pretražite Navigacija
blagdanska PROGNOZA

Kakvo nas vrijeme očekuje za Božić? Snijega nema na vidiku, stiže ona - božićna ciklona

Ni ove godine neće biti ništa od bijelog Božića. Očekuje nas takozvana božićna ciklona, a s njom kiša, sivi oblaci, južina i zatopljenje.

Takvo vrijeme u petak će već od jutra biti na sjevernom Jadranu i u gorju, a do večeri će se proširiti na cijelu zemlju. Oblačno i kišovito ostat će ne samo na Božić, nego i na blagdan svetog Stjepana, a tako će nam početi i sljedeći tjedan.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Stiglo nam je proljeće: Meteorolog otkrio što nas čeka na početku novog tjedna Ilustracija Vremenska prognoza Meteorolog Ivan Čačić otkriva kakvo nas vrijeme očekuje početkom Velikog tjedna

Polje visokog tlaka zraka polako slabi zbog nove ciklone koja nam se približava sa zapada.

Na badnje jutro će u unutrašnjosti, osobito u istočnim, ali većinom i ovdje u središnjim područjima, još biti pretežno sunčano dok će se na sjevernom i srednjem Jadranu te u gorskoj Hrvatskoj naoblačiti već tijekom noći. U Istri i na Kvarneru, u Gorskom kotaru povremeno će padati i kiša, a uz sve to puhat će umjeren do jak jugozapadnjak, a na moru jugo.

Od sredine dana naoblačenje i u ostatku unutrašnjosti, a ovdje će još sutra biti uglavnom suho, ali vjetrovito. Puhat će umjeren, u višim predjelima jak jugozapadni vjetar s kojim će pritjecati i sve topliji zrak pa će najviša temepratura biti viša od 10 celzijevih stupnjeva.

Na istoku zemlje poslijepodne također naoblačenje, a ovaj krajnji istok sutra će još veći dio dana imati i sunčano vrijeme. Uz slab do umjeren jugozapadnjak bit će toplije, ponegdje i za 10-ak stupnjeva u odnosu na protekle dane, uglavnom iznad 10.

Na Jadranu i u gorskim područjima oblačan i kišovit dan s tim da će u unutrašnjosti zapuhati umjeren do jak jugopzapandjak. Na Jadranu umjereno jugo i južni vjetar koji će pojačavati sljedećih dana

Više oblaka poslijepodne i u Dalmaciji, a ponegdje će do večeri biti i slabe kiše. Puhat će slabo do umjereno jugo i južni vjetar koji će pojačati na Božić

Vrijeme ovih blagdana nimalo neće nalikovati na zimu, čeka nas još jedan božićna ciklona, kiša i sivi oblaci uz južinu i prilično visoku temperaturu tijekom dana, a hladnoće neće biti ni noću!

Na Jadranu također oblačan i kišovit Božić, ali i početak novog tjedna. Puhat će umjereno i jako jugo i bit će relativno toplo.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene