Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Stiže nova promjena vremena, u dijelovima zemlje moguć snijeg i u nizinama: Detalje donosi meteorolog Darijo Brzoja

Kako se budemo približavali vikendu, postupno ćemo ulaziti u jugozapadnu struju, vlažan i nestabilan zrak pritjecat će sve snažnije, brže, potom slijedi generiranje nove ciklone i za vikend snažna promjena vremena. Prvo u petak južina i zatopljenje, kiša, potom osjetno zahladnjenje, ponegdje snijeg, i na koncu razvedravanje. Nedjelja i početak sljedećeg tjedna pojačavamo grijanje, bit će to za mnoga mjesta prvi pravi ugriz zime. Detalje donosi meteorolog Dnevnika Nove TV Darijo Brzoja.

I u četvrtak će u većini krajeva prevladavati oblačno, poglavito u unutrašnjosti. Na Jadranu nešto promjenjivije, možda i malo sunca, ali zato i kišovito. Oborina će ponovno biti češća i obilnija u Dalmaciji, i dalje moguće u obliku pljuskova s grmljavinom. U unutrašnjosti će kiša većinom biti slaba, ili će to biti rosulja: ujutro je uz to mjestimice moguća i magla.

Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana u početku slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak, južnije će puhati uglavnom umjereno jugo. Jutarnja temperatura, na kopnu između -1 i 4, a na moru od 6 na sjevernom do 13 na južnom Jadranu.

Oblačno će se u središnjoj Hrvatskoj zadržati i poslijepodne. I dalje može biti slabe kiše ili rosulje. Najviša dnevna temperatura, oko 5, 6 stupnjeva.

I u Slavoniji i Baranji prevladavat će oblačno, mala je mogućnost za provirivanje sunca, a isto tako, mala je mogućnost i za kišu. Puhat će slab jugoistočni vjetar, a temperatura će biti oko 5 stupnjeva.

Oblačno i u gorju, promjenjivije na sjevernom Jadranu. Povremeno će i kišiti. Češće u Lici. Vjetar će okrenuti na jugozapadni, potom navečer na jugo. Temperatura u gorju od 4 do 8, a na moru oko 13 stupnjeva.

Glavnina oborine u petak se očekuje na Jadranu te u područjima uz Jadran, poglavito ovdje u Dalmaciji gdje tijekom dana može biti i izraženijih pljuskova praćenih grmljavinom. U sjevernoj Dalmaciji bura će okrenuti na jugozapadnjak, pa jugo koje će na krajnjem jugu uglavnom puhati i prijepodne. U noći na petak jačat će duž cijelog Jadrana. Temperatura će biti između 13 i 17 stupnjeva, daleko toplije nego u kopnenim krajevima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna KAOS NA ULICAMA FOTO/ VIDEO Potop i tuča na splitskom području, zabijeljele se ceste

E sad, petak. Nije crni, ali jest oblačan i kišovit. Uz južinu i u unutrašnjosti će biti nešto toplije, a vlaga, kiša i iznadprosječna toplina obilježit će i subotu. Tad će u kopnenim krajevima već zapuhati sjeverac te će postupno početi pritjecati hladniji zrak s europskog kontinenta pa će u noći na nedjelju kiša u gorju početi prelaziti u susnježicu i snijeg. Potom bi snijega u nedjelju moglo biti i u nizinama. A uz umjeren i jak sjeverac bit će i osjetno hladnije nego u petak i subotu. Svih dana lokalno može biti obilnijih oborina.

I na moru u petak i subotu uz jaku južinu, oblačno i kišovito pri čemu su izgledni izraženi pljuskovi i grmljavina te lokalno obilnija kiša. U subotu poslijepodne na sjevernom Jadranu okreće na buru koja će se u nedjelju proširiti i na Dalmaciju. S burom stiže smirivanje vremena i kidanje naoblake, ali i osjetno hladnije vrijeme.

Pročitajte i ovo Ivan Čačić, meteorolog Dnevnika Nove TV MALA ŠKOLA PROGNOZE Znate li što je ključno u borbi protiv klimatskih promjena? Detalje otkriva meteorolog Ivan Čačić

To će se manifestirati prije svega u prvoj polovici sljedećeg tjedna, kad stiže za mnoge krajeve prvi pravi ugriz zime. One ledene, zdrave i nadamo se barem koji dan sunčane. Ali, prije tog, za vikend južina i kiša. Najviše u petak i subotu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene