Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Što nas čeka za produženi vikend? Neki će uživati u jeseni, a drugima će trebati kišobrani

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Jadran su se navukli oblaci i kiša koji će se tamo zadržati više-manje cijeli vikend.

Na nekim dijelovima duž obale i na otocima past će veća količina kiše, a uz sve to do nedjelje će puhati jako, povremeno i olujno jugo. Na Jadranu jedan produženo kišoviti vikend, dok će u unutrašnjosti biti sunčanije i uglavnom bez kiše.

Pročitajte i ovo Sunčan dan u Zagrebu Vremenska prognoza Planirate kraj tjedna provesti otvorenom? Meterolog otkriva kakvo vas vrijeme čeka Ilustracija Vremenska prognoza Kakvo nas vrijeme očekuje ovaj tjedan otkriva meteorolog Nikola Vikić-Topić

Uzrok takvom vremenu je ciklona na jugu Italije koja se u petak približila Jadranskoj obali, a u subotu i nedjelju će se polako kretati prema sjevernom dijelu.

U subotu ujutro nas očekuju dva tipa vremena. Oblačno i kišovito bit će na Jadranu i područjima uz Jadran, a uglavnom sunčano u kopnenom dijelu. Jutro će u unutrašnjosti konačno biti malo toplije, a temperatura će se kretati između 6 i 10 stupnjeva Celzijevih. Puhat će jako, a ponegdje olujno jugo.

Poslijepodne se očekuje više oblaka i u središnjim krajevima, a povremeno može pasti i malo kiše ili lokalni pljusak. Temperatura bez promjena: oko 20, a istočnije i do 23 Celzijevih stupnjeva.

Istočni dio zemlje imat će najviše sunca i bit će najtopliji i u subotu, ali to vrijedi i za cijeli produženi vikend. Temeperatura u Slavoniji će se kretati između 21 i 25 stupnjeva.

Ni S od sunca na Jadranu. Tamo se očekuje oblačno, kišovito, povremeno i uz jake i obilne grmljavinske pljuskove. Puhat će jako do olujno jugo.

Ništa bolje vrijeme neće biti ni južnije, gdje će također biti oblačno, kišovito, povremeno uz jake i obilne pljuskove i grmljavinu, Jugo će biti jako, povremeno i olujno.

U nedjelju je i u kopnenim krajevima moguće malo kiše, osobito u gorskom dijelu, a najviše sunca bit će u Slavoniji i Baranji. Bit će toplije, osobito ujutro.

U nedjelju još može biti jake i obilne kiše na moru, a jugo će polako slabjeti. Od ponedjeljka poboljšanje vremena i na Jadranu.

Produženi vikend što se tiče vremena bit će ugodnije provesti negdje u unutrašnjosti jer će na Jadranu biti kišovito i vjetrovito, osobito u subotu. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene