Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Kakvo nas vrijeme očekuje za vikend? Meteorolozi otkrivaju kada možemo planirati izlet u prirodu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ugodno i svježije vrijeme s temperaturom od oko 20 stupnjeva ostat će s nama i idućih nekoliko dana. Ipak, do kraja tjedna će biti i sporadičnih pljuskova, grmljavine, grupiranih u pojedine dijelove dana kako se preko našeg područja budu premiještali frontalni sustavi. Dakle, izlaske u prirodu planirajte za nedjelju poslijepodne jer biste u protivnom mogli pokisnuti.

Tijekom petka ujutro vrijeme će biti promjenjivo ili čak pretežno oblačno. Povremeno će biti kiše, pljuskova i grmljavine, češće na zapadu, u gorju, na sjevernom i srednjem Jadranu. Pri tom mjestimice u gorju i na sjevernom Jadranu može biti i obilnije kiše.

Pročitajte i ovo Ilustracija Promjena vremena Upaljeni meteoalarmi: Stiže olujni vjetar, nevrijeme i drastično zahladnjenje Ilustracija Vremenska prognoza Uskoro nam se vraća nestabilno vrijeme: Meteorolog otkriva kada stiže nova promjena

Također, tijekom jutra će puhati slab do umjeren južni i jugozapadni vjetar, u gorju i jak. Na moru će puhati umjereno, ponegdje jako jugo i jugozapadnjak. Na kopnu se ujutro očekuje od 10 do 13, a na moru mjestimice i 15-ak stupnjeva.

Sredinom dana vjetar će u središnjoj Hrvatskoj prolazno okrenuti na sjeverni. Temperatura neće baš previše porasti te će nakon kiše iznositi od 17 do najviše 20 stupnjeva. Poslijepodne će biti duljih sunčanih razdoblja, no ostaje mala mogućnost za pljuskove.

Slično vrijeme očekuje i Slavoniju i Baranju: promjenjivo, također uz mogućnost za kišu i pljuskove. Najviša dnevna temperatura će iznositi od 18 do 21 stupanj.

U gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu poslijepodne će biti duljih sunčanih razdoblja, iako i dalje može biti pokojeg pljuska, osobito u gorju. Puhat će umjeren, prolazno jak južni i jugozapadni vjetar, a temperatura će iznositi od 18 do 22 stupnja na moru te između 14 i 17 u gorskoj Hrvatskoj.

Dalmaciju očekuje djelomice sunčano vrijeme s promjenjivom naoblakom. Pljuskovi su vjerojatniji na sjeveru regije te u unutrašnjosti. Puhat će većinom umjereno jugo i jugozapadnjak, a temperatura će biti između 20 i 23 stupnja.

Vrijeme će u kopnenoj Hrvatskoj i tijekom vikenda biti promjenjivo oblačno, nestabilno, povremeno s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Od nedjelje poslijepodne će biti stabilnije pa će u ponedjeljak biti suho i barem djelomice sunčano. Puhat će slab do umjeren vjetar sa sjevera, a temperatura se neće značajnije mijenjati.

Slično će biti i na Jadranu: tijekom vikenda nestabilno, a pljuskovi će biti izgledniji u subotu, dok će u ponedjeljak prevladavati sunčano vrijeme. Zapuhat će bura, no temperatura se neće značajnije mijenjati.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene