Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Pripremite kišobrane i kabanice: Pred nama su dani koji će pokazati hirovito (i vjetrovito) lice proljeća

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pred nama je nekoliko promjenjivih dana tijekom kojih će se izmjenjivati sunčana i oblačna razdoblja. Danas će veći dio dana biti djelomice sunčano, ali nešto kiše može pasti na Jadranu. Oborine će prema kraju dana biti sve češće, a na obali je moguća i obilnija kiša. Osim toga, posvuda će biti i vjetrovito.

Tijekom jutra na kopnu će biti djelomice sunčano te uglavnom suho, a na Jadranu nestabilnije s povremenom kišom. Puhat će umjeren do jak južni vjetar, a na moru jako i olujno jugo.

Pročitajte i ovo Ilustracija Promjena vremena Upaljeni meteoalarmi: Stiže olujni vjetar, nevrijeme i drastično zahladnjenje Ilustracija Vremenska prognoza Uskoro nam se vraća nestabilno vrijeme: Meteorolog otkriva kada stiže nova promjena

Poslijepodne će u središnjoj Hrvatskoj biti oblačnije nego u srijedu, a i nešto nestabilnije pa može pasti i malo kiše. Bit će i vjetrovito uz umjeren do jak vjetar s juga, a temperatura će iznositi oko 20 stupnjeva.

I u Slavoniji će biti slično vrijeme: promjenjivo oblačno, ali uglavnom suho. Osim toga, i ondje će biti vjetrovito, a temperatura se neće previše mijenjati.

Na sjevernom Jadranu i u gorju vrijme će biti oblačno s kišom i pljuskovima kojih će osobito biti prema kraju dana i u noći na petak. Puhat će umjeren do jak jugoistočnjak, na moru jako i olujno jugo, a temperatura će iznositi od 15 do 19 stupnjeva.

I u Dalmaciji će biti promjenjivo oblačno s povremenom kišom.. Osim toga, i ondje bi jako i olujno jugo moglo stvarati probleme u pomorskom prometu. Temperatura će iznositi od 17-18 stupnjeva.

U kopnenim dijelovima Hrvatske će i nastavak tjedna biti nestabilan. U petak će još uvijek biti kiše ili pljuskova, ponegdje i obilnijih, u subotu će uglavnom biti suho, a onda će u nedjelju ponovno pasti malo kiše. Vjetar će biti slabiji nego danas, a i temperatura će biti nešto niža.

I na obalnim dijelovima Hrvatske će u petak biti oblačno s kišom ili pljuskovima, ponegdje i obilnijim. Zatim će biti sunčanih razdoblja, a u nedjelju će ponovno pasti kiša. Jugo će tijekom petka oslabjeti, a temperatura će se i ondje malo sniziti u odnosu na danas. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene