Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Stiže novi toplinski val: Vrućine će obilježiti cijeli tjedan, meteorolog upozorava kada će biti najopasnije

U danima koji slijede bit će jako vruće, osobito u drugoj polovici tjedna. Posljednji dani srpnja pripadaju statistički, najstabilnijem razdoblju ljeta. To znači da nam planiranje godišnjeg odmora za kraj srpnja daje najveće šanse za sunčano i vedro vrijeme. Ove godine početak tog razdoblja obilježit će i toplinski val. DHMZ je već izdao upozorenje, a posebno vruće bit će u drugoj polovici ovog tjedna. Više u prognozi Dnevnika Nove TV donosi meteorolog Darijo Brzoja.

Ujutro sunčano, na kopnu i mirno, bez značajnijeg vjetra, na Jadranu tek mjestimice umjerena bura, podno Velebita samo lokalno i jaka. Temperatura, u unutrašnjosti uglavnom između 12 i 16, a na moru od 23 do 25 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Nakon oblaka i kiše doista stiže sunce? Moglo bi biti svega, ali oko jednoga se barem ne treba brinuti Ilustracija Vremenska prognoza Na vrijeme tijekom vikenda utjecat će sredozemna ciklona: Detalje donosi meteorolog Ivan Čačić

Sunčano će se nastaviti i poslijepodne, a u središnjoj Hrvatskoj bit će i vruće uz tridesetak do najviše 33 stupnja.

Slično očekuje i Slavoniju i Baranju. Sunčano i vruće. Zapuhat će istočni vjetar, a dnevna maksimalna temperatura i ovdje će biti oko 32 stupnja.

I u gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu sunčano. Ili potpuno vedro. Na moru sjeverozapadni i zapadni vjetar. U gorju se očekuje 27 do 30 stupnjeva, dok na sjevernom Jadranu mjestimice može biti i 35. Kao i u Rijeci za koju stoji i umjerena opasnost od toplinskog vala.

U Dalmaciji će se također zadržati sunčano i vruće. Poslijepodne uz jugozapadnjak i sjeverozapadnjak i temperaturu većinom od 32 do 35 stupnjeva.

Temperatura mora je najčešće između 24 i 27 stupnjeva. UV-indeks u cijeloj zemlji vrlo visok.

Sunčano vrijeme nastavit će se na kopnu i idućih dana. Nestabilnije će biti u četvrtak kad je uz jači razvoj oblaka moguć i poneki pljusak s grmljavinom, i to uglavnom u sjeverozapadnim krajevima te u Gorskom kotaru. Vjetar većinom slab, tek u četvrtak do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Temperatura će i na kopnu dodatno rasti i krajem tjedna onda moguće i premašiti 35 Celzijevih stupnjeva.

Na Jadranu idućih dana vedro i vruće. U četvrtak na širem riječkom području mala je mogućnost za pljusak, obzirom da će biti nestabilnije. Puhat će slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni vjetar, još u noći na srijedu jedino mjestimice bura. I ovdje će temperatura još rasti, a prilično toplo bit će i noću. Držite se hlada, prostorije provjetravajte tijekom jutra dok je temperatura niža, i najvažnije, pijte dovoljno tekućine, čak i kad ne osjećate žeđ.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene