Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Iz jeseni u ljeto: Meteorolog otkriva kada nas čeka nagli porast temperature i sve više sunca

Sunce, ilustracija - 1
Sunce, ilustracija - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Sunce, ilustracija - 1 Galerija 1/1 >>
Nakon hladnoće, kiše, mjestimice i poplava, vremenska prognoza konačno pokazuje promjene. Stižu nam vrućine primjerene dobu godine i mnogo sunca. Više doznajte u prognozi meteorologa Dnevnika Nove TV Darija Brzoje.

Vrijeme ujutro djelomice sunčano, tek u gorju uz povećanu naoblaku, a na Jadranu i uz pljuskove praćene grmljavinom, osobito na sjeveru. Na moru slabo do umjereno jugo. Jutarnja temperatura, u unutrašnjosti od 10 do 13, a na Jadranu većinom između 15 i 20 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Sunčan dan u Splitu Vremenska prognoza Pred nama je šarolik početak tjedna, barem što se tiče vremena: Meteorolog otkrio što nas čeka Ilustracija Vremenska prognoza Nakon oblaka i kiše doista stiže sunce? Moglo bi biti svega, ali oko jednoga se barem ne treba brinuti

Poslijepodne djelomice sunčano i osjetno toplije. Temperatura će u središnjoj Hrvatskoj biti između 20 i 24 stupnja.

U Slavoniji i Baranji oko 24 i 25. Također djelomice sunčano i poslijepodne uglavnom suho te bez vjetra.

U gorskoj Hrvatskoj promjenjivo oblačno, mjestimice s kišom, dok bi ponekog pljuska uz jači razvoj oblaka još moglo biti i na sjevernom Jadranu. Puhat će slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak. Temperatura na moru oko 24, 25, a u gorju od 18 do 22 stupnja.

Barem djelomice sunčano i u Dalmaciji. Ne posve stabilno pa bi poslijepodne u zaleđu opet moglo biti pljuskova praćenih grmljavinom. Puhat će umjereno jugo i južni vjetar, a temperatura uglavnom između 25 i 29 stupnjeva. Temperatura mora 22 stupnja, a na sjevernom Jadranu češće 19 ili 20.

Ni idućih dana vrijeme neće biti skroz stabilno, premda nas očekuje i više sunca i osjetno toplije. Na kopnu i dalje može biti sporadičnih kratkotrajnih pljuskova, no dojam vremena ipak bit će više ljetni, nego ova jesen koju smo imali za vikend. U drugoj polovici tjedna mjestimice već i vruće.

Na Jadranu će prevladavati sunčano, uz slab do umjeren većinom jugozapadnjak i zapadnjak, a u petak će zapuhati sjeverozapadnjak i bura. Temperatura u porastu, vruće, UV indeks od srijede već visok i vrlo visok pa se valja pridržavati i svih onih dobro poznatih liječničkih savjeta: dovoljno tekućine, sredinom dana držite se hlada.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene