Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slabljenje vjetra

Uskrsni blagdani u znaku promjenjivog proljeća: Evo gdje nas očekuje najviše sunca

Uskrsni blagdani bit će u znaku proljetnog promjenljivog vremena. Na Veliki Petak malo toplije i sunčanije, dok će na Veliku Subotu i na Uskrs biti više oblaka i svježije mjestimice uz malo kiše. Više donosi meteorolog Ivan Čačić u vremenskoj prognozi Dnevnika Nove TV.

Ujutro u većini krajeva pretežno ili barem djelomice sunčano. Više oblaka na sjeveroistoku zemlje uz slab do umjeren sjeveroistočnjak. Jedino u južnom dijelu Dalmacije na moru ponegdje umjerena tramontana. Najniža jutarnja temperatura u kontinentalnom dijelu od -3 do 2, a na moru od 3 do 7 stupnjeva. U zapadnim i središnjim predjelima najhladnije uz malo ili nimalo vjetra uz mjestimični mraz.

U Središnjoj Hrvatskoj djelimice sunčano. Poslijepodne i osobito navečer umjeren porast naoblake. Vjetar slab, a najviša dnevna temperatura od 12 do 15 stupnjeva.

Promjenljivo oblačno na istoku s najviše oblaka prema kraju dana. Vjetar većinom slab. Poslijepodne temperatura oko 12 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Ivan Čačić Mala škola prognoze Jesu li poznati svi ključni elementi za globalno zagrijavanje? Odgovor ima Ivan Čačić

U Gorskom području i na Sjevernom Jadranu djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Više oblaka prema kraju dana. Vjetar uglavnom slab. Najviša dnevna temperatura od 11 u gorskom području do 15 stupnjeva ponegdje na Jadranu.

Najviše sunčana vremena bit će u Dalmaciji. Vjetar slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni. Temperatura od 14 do 16 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Ivan Čačić, meteorolog Dnevnika Nove TV MALA ŠKOLA PROGNOZE Ovo je jedna od najveće globalne prijetnje: "Povećavaju stopu rasta bakterija i brzinu razvoja gena otpornih na antibiotike"

U nastavku uskrsnih blagdana na kopnu promjenljivo oblačno mjestimice uz malo kiše, osobito u subotu i nedjelju. U ponedjeljak temperatura u manjem porastu.

Na Jadranu također promjenljivo oblačno mjestimice uz malo kiše, također uglavnom u subotu i nedjelju i to prije svega na sjevernom dijelu. Na Jadranu će u nedjelju najprije na sjeveru zapuhati bura koja će se do ponedjeljka proširiti na cijeli Jadran, a u drugom dijelu ponedjeljka okrenuti na sjeverozapadnjak.

Pročitajte i ovo Ivan Čačić, meteorolog Dnevnika Nove TV Mala škola prognoze Jeste li znali za "ledenjak sudnjeg dana"? Ivan Čačić otkriva što za cijeli svijet znači njegovo sve nestabilnije stanje

Od ponedjeljka prema sredini tjedna ponovno malo toplije s najviše sunca u srijedu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene