Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Uvjerljiv uvod u proljeće: Meteorolog Ivan Čačić otkriva kakvo nas vrijeme očekuje u idućim danima

U skladu s klimatskim obilježjem ožujka, slijedeći dani posvuda će nas sve uvjerljivije uvesti u proljeće. Očekuje se vrlo promjenljivo i povremeno vjetrovito vrijeme, osobito u gorskom području gdje će biti i dosta oblaka i gdje će najčešće biti malo kiše. Više donosi meteorolog Dnevnika Nove TV Ivan Čačić.

Vrijeme u utorak ujutro posvuda promjenljivo povremeno uz malo kiše, a na Jadranu i uz poneki pljusak. U većini krajeva unutrašnjosti vjetar još slab. Jedino u gorskom području povremeno umjeren jugozapadnjak. Na Jadranu mjestimice umjeren jugozapadnjak i jugo. Najniža jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 1 do 4, na Jadranu od 5 do 10 Celzijevih stupnjeva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Stiglo nam je proljeće: Meteorolog otkrio što nas čeka na početku novog tjedna Ilustracija Vremenska prognoza Pred nama je pravo jesensko vrijeme, meteorolog Ivan Čačić otkriva gdje će i kada biti najviše kiše

Danju u Središnjoj Hrvatskoj nastavak promjenljivog vremena sa sunčanim razdobljima. Ponegdje slaba ili neznatna kiša, češće u prvom dijelu dana. Zapuhat će većinom umjeren jugozapadnjak. Najviša temperatura od 12 do 14 stupnjeva.

U istočnim predjelima promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima kojih će biti osobito poslijepodne. Mjestimice malo kiše. Vjetar jugozapadni većinom slab, a poslijepodne na zapadu i osobito u višem gorju i umjeren. Poslijepodne temperatura ponegdje i do 15 stupnjeva.

Promjenljivo oblačno povremeno s kišom bit će u gorskoj Hrvatskoj. Na Jadranu promjenljivo sa sunčanim razdobljima. Povremeno će pasti malo kiše, uglavnom na Kvarneru i na širem riječkom području, dok će duljih sunčanih razdoblja biti u Istri. U gorskom području puhat će umjeren, u višem dijelu i jak jugozapadnjak, krajem dana ponegdje i s olujnim udarima. Na Jadranu većinom umjeren, navečer ponegdje i jak jugozapadnjak i jugo. Najviša dnevna temperatura u gorskom dijelu od 7 d0 10, a na Jadranu većinom 13 ili 14 stupnjeva.

U Dalmaciji sunčano s promjenjivom naoblakom. Ponegdje će pasti malo kiše, a lokalno je moguć i poneki pljusak, osobito u prvom dijelu dana. Puhat će većinom umjeren južni vjetar i jugo. Temperatura od 14 do 16 stupnjeva.

Slijedećih dana u unutrašnjosti i dalje promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Sve toplije i nestabilno, povremeno s kišom i to prije svega u gorskom području. Puhat će većinom umjeren, u gorju i jak jugozapadnjak, osobito u srijedu i četvrtak kad može biti i olujnih udara.

Na Jadranu promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima i sve toplije. Povremeno će pasti malo kiše ili poneki lokalni pljusak, osobito na sjevernom dijelu, a u petak u Dalmaciji.

Po svemu sudeći, do kraja tjedna zadržat će se promjenljivo vrijeme povremeno s kišom i to većinom u unutrašnjosti gdje će u nedjelju malo i osvježiti.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene