Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posvuda kiša

Pogledajte kada će pasti temperatura i gdje će biti i snijega

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oborine su posljedica premještanja ciklone iz Genove, koja će donijeti kišovito i oblačno vrijeme. U takvim okolnostima, jutro će u većini zemlje biti oblačno, povremeno s kišom, na moru ponegdje i obilnijim pljuskovima te grmljavinom.

Početak tjedna obilježit će oborine: prvo kiša, no od sredine dana u gorju, a kasnije zatim ponegdje i u nizinama bit će i snijega. Pritom bi mogao nastati i tanji snježni pokrivač. U gorskoj Hrvatskoj snijega će biti više, negdje desetak do 20 centimetara, a na Jadranu se u ponedjeljak očekuje obilnija kiša.

Pročitajte i ovo Snijeg pada na višim predjelima Gorskog kotara i Like Očekuje se i sutra Snijeg pada na višim predjelima Gorskog kotara i Like: Pogledajte koliko ga ima Snijeg u Tršću, mjestu u Gorskom kotaru Proljeće na pauzi VIDEO Nevrijeme pogodilo Istru, grom zapalio kuću. U Gorskom kotaru pao snijeg

Još uvijek neće biti toliko hladno, premda će se poslijepodne uz sjeverni vjetar, a na moru buru, temperatura ipak postupno snižavati. Najava je to povratka zimskog, hladnijeg vremena.

Oborine su posljedica premještanja ciklone iz Genove, koja će donijeti kišovito i oblačno vrijeme. U takvim okolnostima, jutro će u većini zemlje biti oblačno, povremeno s kišom, na moru ponegdje i obilnijim pljuskovima te grmljavinom. Na većini Jadrana puhat će jugo, tek na sjevernom dijelu postupno se očekuje okretanje vjetra. Zapuhat će bura. Temperatura će biti oko 5, 6 stupnjeva u unutrašnjosti te 10 do 12 ili 13 na Jadranu.

Većinu dana padat će kiša. Snijeg će prvo početi u gorju, a uglavnom navečer može ga biti i u nizinama. Moguće je stvaranje tanjeg snježnog pokrivača. Zapuhat će sjeveroistočnjak, pa će se ovih 7-8 stupnjeva, koliko se očekuje za ranog poslijepodneva prema večeri, polako istopiti.

I u Slavoniji i Baranji danas će biti uglavnom kiša, a susnježica i snijeg očekuju se krajem dana te u noći na utorak. Danju će se mjeriti i desetak stupnjeva, no navečer će svakako biti hladnije.

Kiša, pljuskovi i grmljavina pogodit će sjeverni Jadran, dok će u gorskoj Hrvatskoj kiša sredinom dana prijeći u snijeg. S obzirom na to da na ovom području može biti i obilnijih oborina, u gorju se očekuje i 10-ak do 20 centimatara novog snijega. Zapuhat će sjeverac, a na moru će jugo okrenuti na buru, koja podno Velebita poslijepodne može biti i olujna. Temperatura u gorju sredinom dana od 3 do 7, na moru 12-13 stupnjeva, no prema kraju dana svakako hladnije.

I Dalmaciju danas očekuje kišovito vrijeme. Mogući su i pljuskovi praćeni grmljavinom te ponegdje obilnija kiša. Puhat će umjereno i jako jugo koje će poslijepodne, počevši od sjevera, pa sve do utorka postupno duž cijele obale okrenuti na buru. Temperatura ovdje, posebno na jugu, može dosegnuti i 14 stupnjeva, hladnije će biti navečer te zatim i u nastavku tjedna.

Nešto oborina, uglavnom snijega u kopnenom području može biti još i u utorak, a u svakom slučaju tad će već biti i osjetno hladnije nego ovog vikenda. Osjetno da, no ne onako dramatično kao što se najavljivalo. Dnevne temperatura bit će malo iznad nule, dok će noću idućih dana biti uobičajeno hladnije, koji stupanj ispod. U srijedu stabilnije, moguće je i malo sunca, a u četvrtak ponegdje možda i još malo snijega.

Na Jadranu će sutra mjestimice još padati kiša, nakon čega se očekuje većim dijelom suho i sunčanije vrijeme. Puhat će bura i bit će hladnije nego do sad. Dakle, vrijeme je za kišu, za kišobrane, kabanice i nepropusnu odjeću. Više sunca, ali manje topline bit će sredinom tjedna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene