Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upaljena upozorenja!

Za mnoge stanovnike otoka nema putovanja: Kišovito i vjetrovito vrijeme prekida trajektne linije

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
U petak dolazi postupno naoblačenje s jugozapada. Na Jadranu vjetrovito vrijeme s kišom zbog čega će neke trajektne linije biti zatvorene. Najavljeni su i radovi na cestama u okolici Zagreba.

U petak će nastupiti postupno naoblačenje s jugozapada, na Jadranu i predjelima uz njega mjestimice kiša, a u središnjim i istočnim krajevima prijepodne sunčana razdoblja dok je kiša moguća krajem dana, vremenska je prognoza DHMZ-a.

Vjetar slab do umjeren jugozapadni i južni, u Gorskoj Hrvatskoj i jak, a na istoku jugoistočni. Na Jadranu će puhati umjereno i jako jugo, poslijepodne ponegdje olujno.

Najviša dnevna temperatura zraka od 10 do 16 Celzijevih stupnjeva, objavio je DHMZ dok je na njihovoj karti iskazano žuto upozorenje od Istre te cijelim Kvarnerom i Dalmacijom zbog vjetra.

Ilustracija Potencijalno opasno vrijeme od Istre i cijelom Dalmacijom (Foto: DHMZ)

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su brodska linija Mali Lošinj-Unije-Susak, katamaranska linija Mali Lošinj-Cres-Rijeka, trajektne linije: Zadar (Gaženica)-Ist-Olib-Silba-Premuda-Mali Lošinj i Ploče-Trpanj, javlja HAK.

Pročitajte i ovo Sjeverna Koreja ispalila projektile - 5 Nova provokacija Sjeverna Koreja ispalila više od 200 granata: Južna Koreja stanovnike otoka poslala u skloništa

Radovi na cestama

Usporeno se vozi u zonama radova na Jadranskoj aveniji u Zagrebu zbog radova na vijaduktu Sava-Odra.

Zbog radova na dionici A3 na zagrebačkoj obilaznici nova je regulacija prometa u zoni čvora Zagreb zapad. Iz smjera Bregane i Macelja u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom prema Jankomirskom mostu, a iz smjera čvora Lučko u smjeru grada osiguran je vozni trak kao spoj na Jankomirski most

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene