Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi toplinski val

Povratak paklenih vrućina: "Tjedni koji slijede bit će iznadprosječno topli"

Nakon kratkoročnog osvježenja u proteklih nekoliko dana, visoke vrućine vraćaju se od sredine tjedna - takvo će vrijeme zasigurno pogodovati onima koji su odlučili iskoristiti tople ljetne dane na godišnjem odmoru. Vremensku prognozu donosi meteorolog Darijo Brzoja.

Nakon ovog kraćeg osvježenja proteklih dana, pri čemu osvježenjem danas već nazivamo nekad uobičajene ljetne temperature, od sredine tjedna ponovno idemo u visine.

Sudeći prema trenutno dostupnom prognostičkom materijalu, vrućina bi se u sljedećem tjednu mogla još i pojačati. Prognoze kažu da će i tjedni koji slijede također biti iznadprosječno topli.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Budite na oprezu Meteoalarm uključen za veći dio Hrvatske: "Vrijeme je vrlo opasno, izbjegavajte putovanja"

U polju smo povišenog tlaka, vrijeme će u utorak biti dobrim dijelom vedro i toplo, tek nešto naoblake ili povremeno kap kiše, moguće je u zapadnim i gorskim kopnenim krajevima zbog manje mase vlažnog, nestabilnog zraka koja će nas okrznuti sa sjevera.

Novo jutro, u unutrašnjosti djelomice sunčano, a na Jadranu pretežno vedro, i možemo reći dosta ugodno. Na kopnu, noćas za spavanje idealnih 10ak do 14 stupnjeva, a na Jadranu oko 20, što je za more, sad već prema sredini srpnja isto dosta ugodno. Na Jadranu će u početku biti malo bure, kasnije uglavnom maestral.

Središnja Hrvatska

Barem djelomice sunčano vrijeme nastavit će se i poslijepodne. Ovdje u središnjim krajevima, bez značajnijeg vjetra, bit će vrlo toplo, ne i vruće: najviša dnevna temperatura očekuje se oko 26 stupnjeva. Uz dnevni razvoj oblaka, mala je mogućnost za kratkotrajnu kišu ili pljusak.

Slavonija

U Slavoniji i Baranji prevladavat će sunčano, uz umjeren sjeverozapadnjak i temperaturu od oko 25 stupnjeva.

Sjeverni Jadran

U gorskoj Hrvatskoj moguće je malo kiše ili pljusak poslijepodne uz promjenjivu naoblaku, no svakako će biti i sunca. Na sjevernom Jadranu prevladavat će vedro. Nakon bure, od sredine dana na moru maestral. Najviša dnevna temperatura, u gorju od 21 do 24, a na sjevernom Jadranu oko 28 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Darijo Brzoja: Munje - 3 44 svake sekunde Nekima izazivaju strah, a nekima su božansko divljanje: Kako se ponašati za vrijeme grmljavine i kako ona nastaje

Dalmacija

U Dalmaciji će i sutra uglavnom prevladavati sunčano vrijeme. Ujutro malo bure, poslijepodne umjeren, prema otvorenom moru i jak sjeverozapadni vjetar. Temperatura, za ovo doba baš kako treba, ni previše, ni premalo, većinom između 28 i 30 stupnjeva.

Temperatura mora

More je najčešće između 22 i 24, osvježilo je u odnosu na protekli tjedan. Lokalno je temperatura malo niža ili viša, kao recimo u Puli i Rovinju gdje je danas izmjereno 26 stupnjeva. UV-indeks će u većini zemlje i sutra biti visok, ponegdje umjeren.

Tri dana kopno

U nastavku tjedna ponovno više sunca. Osobito u srijedu i četvrtak. Prevladavat će sunčano, a uz porast temperature u mnogim krajevima će tad ponovno biti i vruće. U petak povremeno umjerena naoblaka, a uz to, vrlo rijetko zapravo i mogućnost za kap kiše.

Tri dana more

Na Jadranu i dalje većinom vedro, vruće, te mjestimice i vrlo vruće. Puhat će slab do umjeren uglavnom zapadni i sjeverozapadni vjetar. Temperatura, od srijede uglavnom 30 plus. Osvježenje potražite u moru.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene