Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Budite na oprezu

Meteoalarm uključen za veći dio Hrvatske: "Vrijeme je vrlo opasno, izbjegavajte putovanja"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Meteoalarm uključen je za veliki dio Hrvatske zbog opasnog vremena.

Za veliki dio Hrvatske uključen je meteoalarm zbog opasnog vremena. Crveno upozorenje za izuzetno opasno vrijeme uključeno je za Velebitski kanal, gdje puše olujna bura te su udari vjetra od 45 do 75 čvorova, odnosno 75 - 140 km/h.

"Vrijeme je vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima. Također, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu. Budite svjesni opasnosti i obratite pozornost i pratite najnovija vremenska izvješća. Savjetujemo javnost da izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Vrlo je vjerojatno da trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu", priopćili su iz Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "Adio" toplinskom valu Meteoalarm uključen za cijelu Hrvatsku: Još danas vruće, od sutra kiša, pljuskovi i grmljavina

Pročitajte i ovo vrućine preporuke iz Štampara Velika opasnost za zdravlje: Ovo su savjeti kako se zaštititi od paklenih vrućina

Narančasti alarm uključen je za cijelu Dalmaciju, Kvarner i Kvarnerić te riječku regiju, dok se žuti alarm odnosi na kninsku, splitsku i dubrovačku regiju, kao i za zapadnu obalu Istre.

"Zamjetno je osvježilo u cijeloj Hrvatskoj. Do sredine idućeg tjedna temperatura na kopnu neće prelaziti 30 Celzijevih stupnjeva, a na moru će svježini pridonositi umjerena, povremeno i jaka bura", priopćio je DHZM na Twitteru.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene