Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Meteorolog otkriva kakvo nas vrijeme očekuje idućih dana, kao i hoćemo li vikend provesti na otvorenom

Iako je fronta u utorak prešla preko naše zemlje, temperatura se samo malo spustila. U srijedu je bilo između 10 i 15 stupnjeva, a u većini zemlje ponovno je zasjalo sunce, javlja meteorolog Dnevnika Nove TV Nikola Vikić Topić. U nastavku pročitajte kakvo nam vrijeme prognozira za naredne dane.

Atmosfera se polako stabilizira, ali ne miruje, sjeverno od Hrvatske i dalje prolaze fronte - međutim do vikenda niti jedna neće znatnije djelovati na nas. Tako će u četvrtak prijepodne vrijeme biti djelomice sunčano uz umjerenu naoblaku.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno

Nešto više oblaka bit će na širem riječkom području te u Zagorju i Međimurju, pa tamo može pasti i malo kiše. Puhat će umjeren jugozapadnjak, koji će jačati prema sredini dana, a na moru slabo do umjereno jugo. Najniža temperatura na kopnu od 0 do 5, na obali oko 6.

Drugi dio dana u središnjoj Hrvatskoj bit će sunčan, ali vjetrovit. Jugozapadnjak će biti umjeren, povremeno i jak, osobito oko podneva. Temperatura osjetno viša nego u srijedu, rast će do 15, 16 stupnjeva.

I u Slavoniji sunčano i toplo, ali vjetrovito, samo uz malo prolaznih oblaka. Ovdje će puhati umjeren jugozapadni i zapadni vjetar, a temperatura između 15 i čak 17.

Na sjevernom Jadranu i u gorju pretežno sunčano. Nešto više oblaka i dalje će se zadržavati samo nad širim riječkim područjem te nad Gorskim kotarom, pa je ondje povremeno moguće i malo slabe kiše. Puhat će jugo i jugozapadnjak, uglavnom umjereno, u gorju sredinom dana i jako. Temperatura od 10 do 14, samo u višim predjelima malo niža.

U Dalmaciji sunčano i toplo, uz malu do umjerenu naoblaku. Puhat će slabo do umjereno jugo, a temperatura će biti između 13 i 16.

U petak na kopnu sunčano i ugodno toplo. Vjetar će oslabjeti. Onda u subotu nova fronta, novo naoblačenje i kiša, u poslijepodnevnim i večernjim satima. Već u nedjelju smirivanje, no tad će biti 3-4 stupnja hladnije nego ovih dana.

U Dalmaciji će u petak i subotu biti sunčano i toplo, dok će na sjevernom Jadranu, osobito na širem riječkom području pasti malo kiše. Češće i više u subotu nego u petak. U nedjelju su pljuskovi mogući i u Dalmaciji. Puhat će umjereno do jako jugo, pa će i temperatura biti iznadprosječna, oko 15. U nedjelju bura.

Dakle, pred nama su dva sunčana i topla dana, a onda malo promjenjiviji vikend, uz prolaznu kišu. U subotu na kopnu i sjevernom Jadranu, a u nedjelju u Dalmaciji. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene