Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Meteorolog otkriva kakvo nas vrijeme očekuje za vikend te gdje će biti najmanje kiše i najviše sunca

U unutrašnjosti Hrvatske u petak je ponovno bilo ispod 30 stupnjeva, a na obali do najviše 32. Dakle, nije bilo jako vruće, a u subotu će biti još malo svježije, oblačnije i dosta nestabilnije. Vremensku prognozu donosi meteorolog Dnevnika Nove TV Nikola vikić Topić.

Već će u subotu ujutro biti pretežno do potpuno oblačno, najoblačnije u kopnenim krajevima gdje će često padati i kiša. Najvjerojatnija je u Lici, Gorskome kotaru, središnjoj Hrvatskoj i Posavini, no pljuskova s grmljavinom bit će i u Dalmaciji, a na krajnjem jugu, oko Dubrovnika, a ujutro je moguća i nevera.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Stiglo nam je proljeće: Meteorolog otkrio što nas čeka na početku novog tjedna Snijeg u okolici Gospića - 3 Ožujak ''luđak'' Vratila se zima: Snijeg zabijelio i dijelove Zagreba

Na kopnu će puhati slab vjetar, a na moru umjerena do jaka bura i tramontana. Temperatura oko 14 u unutrašnjosti te oko 23 na obali.

Poslijepodne će u središnjoj Hrvatskoj biti pretežno oblačno, povremeno s kišom, češćom u južnijim dijelovima. Predvečer će kiša prestati, a navečer će se i razvedravati. Puhat će slab sjeverozapadni vjetar, a najviša će temperatura biti između 23 i 25.

Pročitajte i ovo Ivan Čačić, meteorolog Dnevnika Nove TV MALA ŠKOLA PROGNOZE Jeste li znali tko ima ključnu ulogu u rješavanju problema s klimom? Odgovor donosi meteorolog Ivan Čačić

Pročitajte i ovo Ivan Čačić, meteorolog Dnevnika Nove TV MALA ŠKOLA PROGNOZE Jeste li znali koja se europska država bori s najvećom sušom u posljednjih 70 godina? Odgovor donosi Ivan Čačić

I u Slavoniji većinom oblačno, povremeno uz malo kiše, te osjetno svježije nego danas. Tek će se kasno navečer razvedravati. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni, a temperatura oko 23 stupnja.

U Gorskom kotaru i Lici u subotu potpuno oblačno, često će padati kiša. U Istri i na Kvarneru djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku te samo lokalno poneki pljusak. Puhat će umjerena bura. Temperatura na obali oko 28, a u gorju oko 21 stupanj.

U Dalmaciji poslijepodne promjenjivo oblačno, sa sunčanim razdobljima, ali i pljuskovima s grmljavinom koji će češći biti u unutrašnjosti te na jugu, južnije od Šibenika. Navečer će se razvedravati sa sjeverozapada. Puhat će umjerena do jaka tramontana i bura, a najviša će temperatura biti između 28 i 30 stupnjeva.

Temperatura mora uglavnom je od 23 do 26, što je slično, ili ponegdje stupanj hladnije nego u petak.

UV indeks će u subotu biti nizak do umjeren, imat ćemo dosta oblaka kroz koje će se sunce teško probijati.

Idući dani zato će biti sunčaniji. Na kopnu će biti djelomice do pretežno sunčano i sve toplije. Ipak, uz umjeren razvoj oblaka lokalno će biti kraćih pljuskova. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, i temperatura u porastu, od ponedjeljka će ponovno biti iznad 30.

Na Jadranu će idućih dana biti pretežno sunčano i vruće. No i ovdje će povremeno biti pljuskova s grmljavinom. Temperatura će polako rasti, ujutro će biti oko 23, danju oko 31, u nedjelju s maestralom, a od ponedjeljka jugom.

U svakom slučaju – pred nama je jedan oblačan dan, često uz kišu, a u Dalmaciji i jače pljuskove s grmljavinom. Najmanje kiše i najviše sunca bit će u Istri te na Kvarneru. Zatim od nedjelje posvuda sunčanije i sve toplije.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene