Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Pripremite kupaće kostime i zaštitu od sunca: Meteorolog otkriva kakvo nas vrijeme očekuje idućeg tjedna

Vrijeme još uvijek neće biti posve stabilno, obzirom da će nad Sredozemljem i nad nama u višim slojevima atmosfere i sutra kružiti nešto vlažnog, nestabilnog zraka, no prizemno će tlak biti povišen. Sredinom i u drugoj polovici tjedna, barem do vikenda, zato stabilno, suho i osjetno toplije, a na suncu će čak biti i vruće. Detaljnu prognozu vremena otkrio je meteorolog Darijo Brzoja.

Početkom tjedna djelomice ili pretežno sunčano jutro. Ponegdje još može biti i nešto promjenjive naoblake, povremeno, a tu i tamo, uglavnom na kopnu moguće je i malo kiše ili poneki pljusak.

Puhat će slab do umjeren vjetar sa sjevera, a na Jadranu bura i sjeverozapadnjak, pri čemu će bura podno Velebita na mahove mjestimice biti i vrlo jaka.

Jutarnja temperatura, u unutrašnjosti od 8 do 13, a na Jadranu većinom od 12 do 16 stupnjeva.

Poslijepodne su na kopnu izgledni lokalni pljuskovi s grmljavinom. Bit će i sunca i oblaka, puhat će sjeveroistočnjak, a temperatura će biti najčešće između 22 i 25 stupnjeva. Toplo.

I u Slavoniji i Baranji ima šansi za poneki pljusak poslijepodne, no isto će većinom biti barem djelomice sunčano. Sjeverac, slab do umjeren, temperatura oko 24, 25 stupnjeva.

Na moru se očekuje više sunca, u gorju još uvijek malo promjenjivije, uz mogućnost za sporadične pljuskove ili kratkotrajnu kišu. Puhat će slaba do umjerena, a podno Velebita na mahove i vrlo jaka bura. Temperatura oko 24, u gorju između 18 i 21 stupanj.

U Dalmaciji u ponedjeljak pretežno sunčano, rijetko gdje uz umjerenu naoblaku. Puhat će slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak, dok će dnevna temperatura biti oko 25 stupnjeva.

Idućih dana i na kopnu sunčano, jedino još u utorak u gorju i moguće Slavoniji nestabilnije uz šanse za lokalne poslijepodnevne pljuskove i grmljavinu. Sve toplije, pred vikend će pomalo već biti i vruće, ako ne u hladu, onda na suncu sigurno.

Približit ćemo se 30 stupnjeva i obzirom da ćete vjerojatno više vremena provoditi na otvorenom, znajte da će i UV-indeks biti visok. Imate li osjetljiviju kožu, obavezno se zaštitite od sunca ili barem pazite da se sredinom dana suncu ne izlažete naglo i dugotrajno.

To vrijedi i za Jadran gdje će također prevladavati sunčano i vedro vrijeme sredinom tjedna. U utorak će puhati bura, u četvrtak jugozapadnjak, a svih dana bit će vrlo toplo.

More je oko 17, 18 u Splitu danas 19 stupnjeva, pa ukoliko već niste, idućih dana slobodno možete na kupanje.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene