Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Meteorolog otkriva kakvo nas vrijeme očekuje: Jedan će dan biti najnestabilniji u ovom tjednu, a potom slijedi proljepšanje

Meteorolog Nikola Vikić-Topić u vremenskoj prognozi otkriva kakvo nas vrijeme očekuje u sljedećim danima.

Travanj, svibanj i lipanj u našim su kopnenim krajevima najkišniji mjeseci u godini ako gledamo učestalost pojave kiše. U tim mjesecima kiša u prosjeku pada gotovo svaki drugi dan, pa i ne čudi promjenjivost koju imamo posljednjih tjedana.

Trenutačno nema prizemnih fronti u našoj blizini, ali u visini postoji jedan manji poremećaj u sklopu kojeg kruži vlažan zrak točno iznad nas, pa se nestabilnost nastavlja.

U srijedu prijepodne u Dalmaciji će biti pretežno sunčano, a na kopnu i sjevernom Jadranu, promjenjivo do pretežno oblačno, uz kišu, pljuskove i grmljavinu. Pljuskovi su najvjerojatniji u središnjoj Hrvatskoj.

Na kopnu će u srijedu puhati umjeren sjeveroistočnjak, na moru bura i maestral. Najniža temperatura, u gorju oko 5, u nizinama kopna 9, a na obali oko 13.

U srijedu poslijepodne će se u središnjoj Hrvatskoj razvedravati, bit će više sunca nego ujutro, ali i dalje su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina, osobito kasno poslijepodne na zapadu. Puhat će slab do umjeren sjeverac, a temperatura će biti između 16 i 18 stupnjeva.

U Slavoniji promjenjivo oblačno i nestabilno što znači da će biti i sunca, ali i pljuskova. Za pljuskove je najveća vjerojatnost oko sredine dana. Bit će pomalo vjetrovito, uz umjeren do jak sjeverac, i temperaturu oko 17.

U srijedu na sjevernom Jadranu te u gorskoj Hrvatskoj u drugom će se dijelu dana razvedravati, bit će sve više sunca. Samo još rano poslijepodne može biti ponekog pljuska, ponajprije u unutrašnjosti Istre i gorju. Puhat će umjerena bura koja će navečer, iza 21 sat, jačati na jaku, osobito pod Velebitom. Temperatura na obali oko 20, a u gorju oko 15 stupnjeva.

U Dalmaciji poslijepodne sunčano i ugodno toplo. Samo će u unutrašnjosti biti malo više oblaka pa tamo može i zagrmjeti uz kakav kraći pljusak. Puhat će umjeren maestral, a navečer bura koja će jačati na jaku, prvo na sjeveru. Najviša temperatura od 21 do 23 stupnja.

U četvrtak na kopnu promjenjivo oblačno s time da će više oblaka biti u Slavoniji gdje onda može pasti malo kiše ili poneki pljusak. Od petka zato posvuda sunčano. Puhat će slab do umjeren sjeverac. Jutra će biti hladna, oko 5 stupnjeva, a danju temperatura u blagom porastu, bit će oko 20.

Na Jadranu će idućih dana prevladavati sunce. U četvrtak uz umjerenu do jaku buru koja će u petak polako slabjeti, a u subotu okrenuti na maestral. Temperatura ujutro 13, 14, a poslijepodne 21, 22 Celzijeva stupnja.

Srijeda je dakle najnestabilniji dan ovoga tjedna. Bit će sunčanih razdoblja, ali velika je vjerojatnost i za pljuskove, ponajprije na kopnu. Nakon toga idu sunčaniji i topliji dani, s time da će u unutrašnjosti, jutra, do kraja tjedna, biti hladna! 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene