Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje sljedećih dana: Meteorolog otkriva kad stiže osvježenje

Detalje vremenske prognoze za ostatak tjedna donosi meteorolog Nikola Vikić-Topić.

Anticiklona nastavlja slabjeti, odnosno tlak zraka pada, a sa zapada nam se približava jedna hladna fronta koja u četvrtak donosi osvježenje, pljuskove, ali i moguća nevremena, dok će u srijedu još biti obilja sunca i vrlo vruće.

Prijepodne u cijeloj Hrvatskoj sunčano, ali na kopnu uz malo više oblaka nego u utorak. Posvuda će biti i malo vjetrovitije, puhat će slab do umjeren vjetar, u unutrašnjosti jugozapadni, a na obali jugo. I jedan i drugi će jačati prema sredini dana i poslijepodne. Najniža jutarnja temperatura u gorju 16, u nizinama 20, a na obali oko 25, no ponovno će naglo rasti pa će već do 9 sati postati vruće, između 26 i 30 stupnjeva.

Poslijepodne u središnjoj Hrvatskoj sunčano, vrlo vruće i sparno uz malu do umjerenu naoblaku. Puhat će slab do umjeren, ali vrlo topao, jugozapadni vjetar, a temperatura će biti malo viša nego u utorak, 36 Celzijevih stupnjeva, lokalno je moguće i do 37. Zato je na snazi crveni meteoalarm.

Kasno navečer, nakon 22 sata, prolazno naoblačenje, uz jačanje sjevernog vjetra, pa će biti malo ugodnije, ali u Zagorju i Međimurju pri tome može biti pljuskova i grmljavine.

Pročitajte i ovo Jeste li znali - Ivan Čačić Mala škola prognoze Klimatski problemi: Meteorolog Ivan Čačić upozorava na rekordne gubitke mase ledenjaka

I u Slavoniji sunčano, vrlo vruće i sparno, uz malo više oblaka nego u utorak. Poslijepodne i navečer postoji vrlo mala mogućnost za kratak pljusak duž Podravine. Puhat će slab do umjeren jugozapadni vjetar koji će navečer okrenuti na sjeverac. Temperatura do 36, 37 stupnjeva.

U Primorju, Istri te u gorskoj Hrvatskoj sunčano, uz malu do umjerenu naoblaku. Jugo i jugozapadnjak će malo ojačati naspram jutra, puhat će većinom umjereno. Temperatura će, na obali biti oko 34 Celzijeva stupnjeva, Upaljen je crveni meteo-alarm, a u Gorskom kotaru i Lici oko 33.

U Dalmaciji sunčano, vedro i vrlo vruće, od 32 do 35 na obali i otocima te oko 37 stupnjeva u unutrašnjosti. Puhat će slabo do umjereno jugo, malo jače nego ujutro.

Temperatura mora je između 24 i 27 stupnjeva, malo toplije nego posljednjih dana, a u srijedu je moguće još jedan stupanj više.

U četvrtak na kopnu destabilizacija. Velika je vjerojatnost za pljuskove i grmljavinu koji će poslijepodne biti lokalni, ali česti, a ponegdje i jače izraženi, pa je moguće i nevrijeme. Prije pljuskova će biti vrlo vruće i sparno, a zatim će se, s pljuskovima, temperatura sniziti. U petak još malo manje vruće, većinom sunčano, ali i dalje nestabilno uz poneki pljusak, a od subote nova stabilizacija i zatopljenje.

Na Jadranu idućih dana pretežno sunčano. U četvrtak i petak su mogući kraći lokalni pljuskovi na sjevernom dijelu, osobito oko Istre i Kvarnera. U četvrtak će još puhati slabo do umjereno jugo, zatim u petak bura i tramontana, a u subotu ponovno maestral. Na sjevernom Jadranu će vrućina malo popustiti, dok u Dalmaciji ostaje vrlo vruće, do 33, 34 stupnja.

Dakle, u srijedu će još biti vrlo vruće, između 33 i 37 stupnjeva. Zatim u četvrtak, u početku sparno, no ubrzo stiže osvježenje, pljuskovi, jači vjetar, a moguće je i nevrijeme.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene