Obavijesti Video Pretražite Navigacija
vremenska prognoza

Stiže zima: Tmurno i kišovito posebno u jednom dijelu zemlje, a očekuje se i snijeg

Noćas će se u većem dijelu zemlje naoblačiti, a ujutro početi i kiša - najprije na Jadranu, a zatim i u unutrašnjosti, prognoza je Ane Bago Tomac.

Na Jadranu - osobito u Dalmaciji kiša će biti najjača i najobilnija, bit će povremeno i izraženijih pljuskova praćenih grmljavinom uz jako, mjestimice i olujno jugo

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Uskoro nam se vraća nestabilno vrijeme: Meteorolog otkriva kada stiže nova promjena Sunčan dan u Zagrebu Vremenska prognoza Planirate kraj tjedna provesti otvorenom? Meterolog otkriva kakvo vas vrijeme čeka

Kiša će se proširiti i na unutrašnjosti, a poslijepodne sa padom temeprature u gorskoj Hrvatskoj i prijeći u snijeg i susnježicu.

Na vrijeme u našoj zemlji utjecat će ova ciklona, a nakon njenog prolaska, još malo će se spustiti i temepratura.

Ujutro u cijeloj zemlji tmurno i kišovito, a osobito jaka kiša ili pljuskovi praćeni grmljavinom bit će na srednjem i južnom dijelu Jadrana. Ovdje će puhati i jako jugo s olujnim udarima koje će slabjeti poslijepodne. U unutrašnjosti uglavnom umjeren sjeveroistočnjak.

Poslijepodne će ostati pretežno oblačno, no prestat će kiša - za većinu područja - glavnina će pasti tijekom jutra. Najviša temperatura između 4 i 7 Celzijeva stupnja.

Na istoku vrlo slično - oblačno i manje kišovito nego u prvom dijelu dana, a puhat će umjeren jugoistočni vjetar.

U gorskoj Hrvatskoj kasnije poslijepodne sa zahladnjenjem kiša će prijeći u susnježicu i snijeg. Na Jadranu nakon sjeverozapadnjaka zapuhati umjeren jugozapandjak i jugo.

Umjeren do jak jugozapadnjak puhat će i na južnom dijelu Jadrana gdje će poslijepodne biti lokalno izraženih i obilnih pljuskova praćenih grmljivinom, a kiše i obilnih pljuskova ovdje će biti i tijekom vikenda.

U dane vikenda bit će promjenjivo ili pretežno oblačno, povremeno s kišom, a temepratura se neće previše mijenjati. Početkom novog tjedna suho, ali i dosta hladno.

Na Jadranu tijekom vikenda vrlo promjenjivo uz lokalno jake i izražene pljuskove praćene grmljavinom - najviše u Dalmaciji i na krajnjem jugu zemlje. Puhat će jak jugozapadnjak i jugo, a početkom tjedna okrenut će na jaku buru.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene