Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Meteorolog otkriva kakvo nas vrijeme čeka idućih dana i hoće li biti babljeg ljeta

Velika Gospa je iza nas. Ponegdje se čini kao da je ljetu došao kraj, ali dugoročna prognoza ukazuje na toplo i sušno bablje ljeto u rujnu. Detalje je u vremenskoj prognozi otkrio meteorolog Dnevnika Nove TV Nikola Vikić Topić.

Pred nama je sad jedan promjenjiviji tjedan uz nešto nižu temperaturu. Iznad nas još ima dosta vlažnog i nestabilnog zraka koji kruži u sklopu jedne visinske ciklone.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić Sunčano vrijeme VREMENSKA PROGNOZA Za vikend uživajte u Suncu, od sredine tjedna drastična promjena: Na jednu stvar treba posebno pripaziti

Prizemno će se malo sjevernije od Hrvatske premještati jedna topla fronta. U takvim ćemo uvjetima u ponedjeljak imati još dosta oblaka, a i malo kiše.

Od jutra će na kopnu biti potpuno oblačno, tmurno i sivo, povremeno s kišom. Na Jadranu će biti djelomice sunčano i suho uz promjenjivu naoblaku. Bit će i pomalo vjetrovito. Na kopnu će puhati slab do umjeren sjeverozapadnjak, a na obali umjerena do jaka bura i tramontana. Jutarnja temperatura oko 16 u unutrašnjosti te oko 22 na obali.

I drugi dio dana u središnjoj Hrvatskoj oblačan, uz povremenu kišu. Uz to, puhat će umjeren sjeverac i bit će još malo svježije nego danas, od 21 do 23 Celzijeva stupnja.

I u Slavoniji većinom oblačno. Tek će se kasno poslijepodne na istoku djelomično razvedravati pa bi moglo biti i malo sunca prije zalaska. Povremena kiša padat će uglavnom u zapadnim krajevima. Vjetar slab, zapadni i jugozapadni, a najviša temperatura oko 22.

I u gorju će biti većinom oblačno, uz povremenu slabu kišu i slab do umjeren sjeveroistočnjak. Temperatura oko 21.

U Istri i na Kvarneru više sunca, no bit će i oblaka, uglavnom promjenjivo oblačno, uz malu mogućnost za poneki pljusak. Puhat će umjerena do jaka bura. Temperatura niža nego danas, oko 28.

U Dalmaciji sunčano, uz malu do umjerenu naoblaku. Ovo će biti najsunčaniji dio Hrvatske no i ovdje postoji mala mogućnost za poneki kratak pljusak, ponajprije u unutrašnjosti te na jugu, južnije od Makarske. Sredinom dana vjetar će okrenuti na umjeren maestral, a predvečer ponovno na umjerenu buru i tramontanu. Bit će vrlo toplo, oko 29 stupnjeva.

Temperatura mora je uglavnom od 24 do 26. Malo hladnije od toga samo na dijelovima Kvarnera.

UV indeks će u ponedjeljak, zbog oblaka, u unutrašnjosti biti nizak, a na obali umjeren do visok.

I idući dani u unutrašnjosti promjenjivi, s povremenom kišom i pljuskovima. No od srijede će biti više sunca. Puhat će slab vjetar, sjevernih smjerova, a temperatura će prema sredini tjedna polako rasti od 25 prema 30.

Na Jadranu sunčanije i toplije uz umjerenu buru. Ipak, i ovdje je moguć poneki lokalan pljusak, osobito u utorak. Temperatura ujutro oko 22, danju oko 30.

Tjedan koji je pred nama bit će promjenjiviji i nestabilniji nego posljednjih nekoliko, sa češćom kišom, ponajprije u unutrašnjosti, no povremeno će je biti i na moru. Dobra vijest je da neće biti jako vruće. Temperatura će uglavnom dosezati vrijednosti između 25 i 30 stupnjeva, tek prema kraju tjedna malo toplije od toga.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene