Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jutra počinju maglom

Nastavlja li se sunce i za vikend? Darijo Brzoja otkriva kakvo nas vrijeme očekuje

SUbota ujutro još uvijek uglavnom stabilno, nema meteoroloških upozorenja, za to trenutno nema razloga. U polju visokog tlaka, bez vjetra, ali uz dovoljno vlage i tišinu stvaraju se savršeni uvjeti za jutarnju maglu. U ranu jesen, magle obično još uvijek nisu dugotrajne, kao što je to uobičajeno u kasnijem dijelu godine.

Međutim, u subotu se može dogoditi da se magla ili niski slojeviti oblaci, ponegdje na kopnu, uglavnom lokalno zadrže dulje. Valja pripaziti u prometu. Inače, u subotu većinom djelomice sunčano vrijeme, bez vjetra, što vrijedi i za Jadran, a kod nas na moru je zapravo izuzetno rijetko.

U kopnenim krajevima jutro hladno uz temperaturu od 5 do 10, dok se na moru očekuje većinom između 13 i 17 stupnjeva.

Djelomice sunčano u središnjoj Hrvatskoj nastavit će se i poslijepodne. Mirno, a nakon jutarnjih 7, 8 poslijepodne se očekuje ugodnih 20-ak stupnjeva.

Slično i u Slavoniji i Baranji. Djelomice sunčano uz povremeno povećanu naoblaku, no uglavnom suho. Najviša dnevna temperatura bit će oko 20 stupnjeva.

I gorsku Hrvatsku i sjeverni Jadran očekuje djelomice sunčano vrijeme. Malo više oblaka u gorju nego u priobalju, dok će na moru temperatura biti malo viša. Posvuda bez značajnijeg vjetra, vrlo neobično za Jadran, ali zato ugodno. Preko 20 stupnjeva na obali i otocima te vrlo blizu 20 sutra i u gorskoj Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo Ivan Čačić, meteorolog Dnevnika Nove TV MALA ŠKOLA PROGNOZE Znate li što piše u Izvješću UN-a "Ujedinjeni u znanosti": Detalje otkriva meteorolog Dnevnika Nove TV Ivan Čačić

Pročitajte i ovo Ivan Čačić, meteorolog Dnevnika Nove TV MALA ŠKOLA PROGNOZE Znate li gdje se u Hrvatskoj nalazi prva Poučna meteorološka staza? Detalje otkriva meteorolog Ivan Čačić

U Dalmaciji će biti djelomice sunčano. Isto bez vjetra te danju uz temperaturu oko 23 stupnja. More je 20 do 21, kupati se još uvijek može, to se i preporuča, još uvijek je relativno ugodno.

U nedjelju ujutro lokalno još može biti magle, potom djelomice sunčano, no bit će i promjenjive naoblake. U gorskim predjelima tijekom dana stoji mala mogućnost za kap kiše. Prolazno će zapuhati vjetar sa sjevera s kojim će ponešto i osvježiti.

U ponedjeljak i u utorak vrijeme će većinom biti djelomice sunčano, s tim da u utorak na istoku zemlje uz povećanu naoblaku može biti i kiše. Temperatura u blagom padu.

Na Jadranu idućih dana djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku. Krajem ponedjeljka na moru ponegdje kiša, a u utorak je izgledna osobito na jugu gdje će biti mogućnosti i za pljuskove praćene grmljavinom. U nedjelju će puhati bura, podno Velebita jaka s olujnim udarima.

U ponedjeljak već okreće na jugo, umjereno i jako, a u utorak ponovno bura i sjeverozapadnjak. Temperatura se neće značajnije mijenjati, na Jadranu ostaje dosta toplo.

Nakon promjenjivije sredine tjedna, za sad izgleda da će u drugoj polovici ponovno biti stabilnije, prolazno. To bi moglo značiti i više sunca, no nakon ove topline, na kopnu će tada ipak, ponešto i osvježiti.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene