Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Ne zaboravite kišobrane! Meteorolog otkriva kakvo nas vrijeme očekuje u idućim danima i gdje će biti najviše padalina

Pred nama je razdoblje promjenjivog vremena, osobito u unutrašnjosti gdje se sutra i u prvoj polovici sljedećeg tjedna očekuje dosta oborina. Detaljnu prognozu vremena otkrio je meteorolog Dnevnika Nove TV Ivan Čačić.

Visinska ciklona koja je u našem susjedstvu donijela velike probleme zbog šteta od olujnog nevremena, polako se premješta na naše područje, no pri tome ipak postupno slabi.

U nedjelju ujutro u unutrašnjosti umjereno do pretežno oblačno, mjestimice s kišom te lokalnim pljuskovima i grmljavinom i to uglavnom u središnjim i istočnim predjelima.

U Slavoniji ponegdje može biti i obilnijih oborina. Na Jadranu pretežno ili djelomice sunčano. Na njegovom sjevernom dijelu mjestimice umjerena tramontana i sjeverozapadnjak, a duž obale bura. Najniža jutarnja temperatura zraka od 15 do 18, na Jadranu od 20 do 24 Celzijeva stupnja.

Danju u Središnjoj Hrvatskoj dosta promjenjivo sa sunčanim razdobljima. Povremeno će biti kiše ili pljuska i grmljavine, osobito poslijepodne kad pljuskovi mogu biti i izraženiji. Krajem dana zapuhat će umjeren do jak sjeverozapadnjak. Najviša temperatura do 25 stupnjeva.

U istočnim predjelima pretežno oblačno povremeno s kišom te pljuskovima koji će ponegdje biti i obilniji. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni i zapadni, a temperatura oko 24 stupnja.

U Gorskoj Hrvatskoj promjenljivo, povremeno uz moguću kišu ili pljusak i grmljavinu. Na Jadranu pretežno ili djelomice sunčano, no ne i posve stabilno, pa je mala mogućnost za kratkotrajnu kišu ili pljusak i to prije svega u unutrašnjosti Istre. Vjetar umjeren, povremeno i jak sjeverni i sjeverozapadni, a podno Velebita bura. Temperatura u gorju do 23 do 26, a na Jadranu do 30 stupnjeva.

U Dalmaciji pretežno ili djelomice sunčano, ali nestabilno pa su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina, osobito na jugu. Vjetar umjeren, povremeno i jak sjeverozapadni, podno Velebita bura. Temperatura od 28 do 30 stupnjeva.

Sljedećih dana u unutrašnjosti i dalje promjenjivo, nestabilno i malo svježije, mjestimice uz kišu, a ponegdje i uz izraženije pljuskove i grmljavinu.

Više sunčanog i toplijeg vremena bit će na Jadranu, gdje još ponegdje može biti kratkotrajne kiše ili ponekog grmljavinskog pljuska. Puhat će većinom umjeren sjeverozapadnjak, povremeno i jak, a uz obalu bura, osobito na sjevernom dijelu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene