Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Stanovnici jedne regije trebaju pripremiti kišobrane: Meteorolog otkrio što nas čeka ovog vikenda

Meteorolog Dnevnika Nove TV Darijo Brzoja otkrio je kakvo nas vrijeme čeka u narednim danima.

Subotnje jutro će u središnjoj i gorskoj Hrvatskoj te na sjevernom Jadranu proći uz sunčana razdoblja, na istoku i u Dalmaciji vrijeme će biti promjenjivije, povremeno uz oborinu koje će osobito biti na krajnjem jugu. U prvom dijelu dana lokalno u Dalmaciji može pasti i 30 do 50 litara kiše po četvornom metru. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će iznositi od 5 do 9, a na moru između 9 i 13 stupnjeva.

Tijekom dana će u središnjoj Hrvatskoj uglavnom biti suho uz dulja sunčana razdoblja. Do poslijepodneva će jugozapadnjak gotovo u potpunosti oslabjeti, a temperatura će biti od 13 do 16 stupnjeva.

U Slavoniji i Baranji vrijeme će biti promjenjivije, gdje je mjestimice moguće još malo kiše. Puhat će slab do umjeren vjetar s juga, a temperatura će biti od 12 do 15 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Sanader šef zatvorske knjižnice - 2 Hoće li uskoro izaći na slobodu? Sanader postao šef zatvorske knjižnice: "Relativno brzo bismo ga mogli vidjeti u Zagrebu"

Na sjevernom Jadranu i u gorskoj Hrvatskoj tijekom dana će biti promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima, osobito na Kvarneru. Doista rijetko i lokalno ponegdje će pasti kap kiše. Vjetar će mijenjati smjer, no na kraju će se ponovno usmjeriti na umjeren južni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura u gorju će iznositi oko 12, a na moru 14 stupnjeva.

Najpromjenjivije, a time i s najviše šansi za kišu, bit će u Dalmaciji, poglavito na njezinu jugu, gdje se očekuju i izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom. Puhat će umjereno i jako, na krajnjem jugu još i olujno jugo i južni vjetar. Tijekom dana ponegdje će pasti i više od 50 litara kiše, a temperatura će iznositi oko 14-15 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Crobarometar za veljaču 2024. godine - 3 Donosi Dnevnik Nove TV Novi Crobarometar: HDZ je i dalje na vrhu, ali oporba već neko vrijeme ozbiljno napreduje

U kopnenim krajevima će se promjenjivo vrijeme zadržati i u nedjelju: bit će sunčanih razdoblja, uz malo kiše uglavnom u Slavoniji, nakon čega slijedi prolazno razvedravanje u ponedjeljak. Nova kiša i južina očekuju se već u utorak, a temperatura se neće značajnije mijenjati.

I na Jadranu u nedjelju još može biti pljuskova s grmljavinom, većinom u Dalmaciji, dok će na sjeveru biti sunčanije. U ponedjeljak će doći do prolaznog smirivanja, a krajem dana sjeveru stiže novo naoblačenje pa će u utorak i na moru povremeno kišiti. Temperatura se ni na Jadranu idućih dana neće značajnije mijenjati, nego će ostati ostaje iznadprosječno toplo.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene