Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Sunce i visoke temperature za vikend, vrijeme će biti idealno za aktivnosti na otvorenome

Vikend će u cijeloj Hrvatskoj biti sunčan. U unutrašnjosti će oba dana biti i vruća, između 27 i 30 stupnjeva, dok će na obali biti nešto ugodnije, između 21 i 24.

Ojačala je anticiklona nad cijelom južnom Europom, tlak zraka je od 1020 do 1025 hektopaskala, što drži fronte podalje na sjeveru i zapadu, te nam osigurava stabilno proljetno vrijeme uz puno sunca, ali i rast temperature. Tako nam vikend počinje suncem.

U cijeloj će zemlji u subotu ujutro biti sunčano, samo uz visoke i tanke oblake koji nebu daju onu bjelkastu boju. Rijetko može biti kratkotrajne magle, u najranijim jutarnjim satima, ponajprije u Ravnim kotarima te u unutrašnjosti Istre. Vjetar će posvuda biti slab, na jugu će puhati burin, a temperatura će biti malo viša nego u petak, od 7 do 11 stupnjeva u unutrašnjosti te od 11 do 13 na obali. 

Pročitajte i ovo Provjereno: Elmina i Hajrudin Veletovac - 1 Bezgranična ljubav Već 13 godina brine za nepokretnu suprugu, još ga bude njezine posljednje riječi: "Nemoj juriti, bolje mi je sada..."

I poslijepodne će u središnjoj Hrvatskoj biti sunčano. Temperatura nekoliko stupnjeva viša nego u petak, oko 27, što je već pomalo vruće, a i vjetar će biti vrlo slab, promjenjiva smjera. 

I u Slavoniji, Baranji i Srijemu u subotu sunčano i pomalo vruće, uz visoke i tanke oblake, cirruse, koji neće narušavati taj dojam sunčana vremena. Puhat će slab vjetar, a temperatura će rasti do 28.

Pročitajte i ovo Gabrijela Kišiček, stručnjakinja za komunikaciju - 2 Prvo poluvrijeme kampanje Komunikacijska stručnjakinja: "Neke stranke su u problemu zbog dvije bitne stavke. A Milanović? On je predvodnik..."

Sunčano će biti i u Istri, Primorju i gorju, tek uz malo oblaka. Puhat će slab vjetar, na moru maestral, a u Gorskom kotaru i Lici jugozapadni, i bit će ugodno s maksimalnom temperaturom od 20 do 23, pri čemu će toplije biti u gorju nego na obali što i nije neuobičajeno za ovo prijelazno doba godine.

U Dalmaciji će subota također biti sunčana, uz malo oblaka, ali i tendenciju razvedravanja u popodnevnim satima. Puhat će slab, na otocima i umjeren maestral, uz najvišu temperaturu oko 21 na obali te oko 25 u unutrašnjosti - sve u svemu vrlo ugodno vrijeme.

I sljedeći će dani biti sunčani. U nedjelju će biti pretežno vedro, a potom početkom tjedna uz malo više oblaka. Ujutro je lokalno moguća magla, ali samo kratkotrajna. Vjetar će biti većinom slab. Najniža jutarnja temperatura oko 11 stupnjeva, a najviša dnevna do 30, dakle još toplije nego sutra, i znatno iznad prosjeka za doba godine.

I na moru će biti obilja sunca uz sve toplije vrijeme. U nedjelju će biti vedro, zatim u novom tjednu malo više oblaka, ali i dalje sunčano, s time da je u ponedjeljak, na sjevernom dijelu, osobito u Istri, velika vjerojatnost za maglu. U nedjelju će još puhati maestral, a onda početkom tjedna Okreće na jugo. Temperatura će, ujutro biti oko 14, a danju 24, 25.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dnevnik Nove TV pita Osjećate li se sigurno? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV

Vikend će u cijeloj Hrvatskoj biti sunčan. U unutrašnjosti će oba dana biti i vruća, između 27 i 30 stupnjeva, dok će na obali biti nešto ugodnije, između 21 i 24. 

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene