Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Jesen u kolovozu neće još dugo biti s nama: Meteorolog Darijo Brzoja otkriva što nas čeka na početku tjedna

Nad našim područjem i dalje kruži vlažan, nestabilan te za doba godine dosta hladan zrak pa je stoga vrijeme gotovo jesensko. I sama temperatura više je primjerena rujnu nego kolovozu, no neće to tako dugo ostati.

Jutro će u ponedjeljak u unutrašnjosti biti promjenjivo, na Jadranu djelomice sunčano, ali uz promjenjivu naoblaku pa je povremeno i dalje moguće malo kiše ili poneki pljusak. Zapuhat će vjetar sa sjevera, na Jadranu u početku slabo i umjereno jugo, no prolazno će biti i jakog sjeverozapadnog vjetra.

Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će iznositi od 10 do 14, a duž Jadrana od 15 do 20 stupnjeva, što je prilično friško jutro za sredinu ljeta, u vremenskoj prognozi Dnevnika Nove TV istaknuo je meteorolog Darijo Brzoja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna nevrijeme u Sloveniji FOTO/VIDEO Užasni prizori iz susjedstva: Poplava smrskala kuću i odnijela njezine dijelove

U središnjoj Hrvatskoj vrijeme će u nastavku dana biti promjenjivo oblačno uz česta sunčana razdoblja, no još uvijek može biti i ponekog grmljavinskog pljuska. Puhat će slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a temperatura će najčešće biti između 21 i 23 stupnja.

U Slavoniji i Baranji će biti i sunca i oblaka te poneki pljusak, osobito u drugom dijelu dana. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak koji prolazno može biti jak, poglavito sjevernije u regiji. Temperatura će se kretati od 22 do 25 stupnjeva.

I u gorju i na sjevernom Jadranu još može biti pljuskova, češće na moru, gdje sredinom dana i poslijepodne pritom mogu biti i izraženiji. U gorju, a posebno na Jadranu, bit će i sunčanih razdoblja. Veći dio dana puhat će sjeverozapadnjak, prolazno i jak, a navečer će zapuhati umjerena i jaka bura. Temperatura u gorju iznosit će od 18 do 21, a na moru od 24 do 27 stupnjeva.

U Dalmaciji će vrijeme biti djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku, ali i pljuskove i grmljavinu koji poslijepodne i navečer lokalno mogu biti jače izraženi. Vjetar će snažno okretati na sjeverozapadni, a lokalno je moguće i na olujan. Navečer će na sjeveru zapuhati jaka bura. Temperatura će se većinom kretati od 26 do 28 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Spašavanje srndaća Viralna objava VIDEO/FOTO Vatrogasci spasili srndaća s poplavljenog područja: "Veliki pljesak za dečke"

Temperatura mora je oko 26 stupnjeva. Ugodno za kupanje, no opazite li grmljavinske oblake ili pijavicu, sklonite se jer kupanje u tim uvjetima izuzetno je opasno.

Sredinom tjedna vrijeme će na kopnu biti djelomice ili pretežno sunčano i stabilnije. Mala mogućnost za poneki kraći pljusak u kopnenim krajevima stoji za srijedu i četvrtak. Jutra će za početak kolovoza biti svježa, danju će biti toplo, ali još ne previše – temperatura će postupno rasti u drugoj polovici tjedna.

Na Jadranu će idućih dana prevladavati sunčano i sve toplije vrijeme. Umjerena i jaka bura će u utorak prijepodne postupno slabjeti pa će od sredine tjedna na moru puhati maestral koji će najaviti pravo ljetno vrijeme u drugoj polovici tjedna.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene