Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Kakvo nas vrijeme očekuje idućih dana? Meteorolog otkriva kada će biti vrhunac toplinskog vala, ali i gdje će biti najugodnije

Toplinski val ostavlja svoje tragove u rekordnim vrijednostima temperature zraka za lipanj. Detaljniju vremensku prognozu donosi meteorolog Ivan Čačić za Dnevnik Nove TV.

U Kninu je u utorak zabilježeno gotovo 40, a u Rijeci 38 stupnjeva. U četvrtak je u kontinentalnom dijelu zemlje vrhunac toplinskog vala, zatim manje vruće, pa opet do utorka svakim danom novi porast ljetne vrućine.

Vremenska situacija već danima je gotovo ista. Iznad naše zemlje prostire se polje izjednačenog tlaka u kojem se zadržava vrlo topao zrak. U taj prostor sa zapada povremeno pritječe manja količina vlažnog zraka. 

U noći će najugodnije i dalje biti u gorskom području. U četvrtak ujutro će u većini krajeva prevladavati pretežno sunčano vrijeme, a vjetar će većinom biti slab. Najniža temperatura zraka od 15 u Lici do 22 u Slavoniji. Na Jadranu od 20 do 25 stupnjeva.

Središnja Hrvatska

Danju u Središnjoj Hrvatskoj pretežno sunčano. Poslijepodne moguć je poneki pljusak i grmljavina, uglavnom uz granicu sa Slovenijom. Vruće uz temperaturu od 31 do 34 stupnja.

Istočna Hrvatska

U istočnim predjelima pretežno sunčano i vruće. Poslijepodne, prije svega u Posavini, postoji mala mogućnost za kratkotrajni pljusak i grmljavinu. Temperatura od 33 do 36 stupnjeva.

Gorska Hrvatska i sjeverni Jadran

U Gorskom kotaru i unutrašnjosti Istre djelomice sunčano mjestimice uz mogućnost pljuskova i grmljavine. Na Jadranu i u Lici pretežno sunčano. Vjetar većinom slab. Poslijepodne temperatura između 29 i do 34 stupnja.

Pročitajte i ovo Davorka Muškardin, specijalistica hitne medicine pune ruke posla hitnim službama Kako se nositi s vrućinama i gdje ljudi najviše griješe? Liječnica za Dnevnik Nove TV: "Treba izbjegavati boravak vani, ali i..."

Pročitajte i ovo Hitna pomoć broj poziva veći za 30 posto Zbog toplinskog vala imaju 30 posto više intervencija: "Najviše pate kronični, onkološki i srčani bolesnici"

Dalmacija

U Dalmaciji sunčano, a samo je u zaleđu ponegdje moguć jači razvoj oblaka te lokalni pljusak i grmljavina. Vruće uz temperaturu od 32 do 36 stupnjeva.

Temperatura mora i UV indeks

Temperatura mora u Crikvenici već je dosegla vrlo toplih 28 stupnjeva. UV indeks neumoljivo je vrlo visok pa stoga oprez, osobito između 10 i 17 sati.

Kopno - izgledi za iduća tri dana

U unutrašnjosti idućih dana pretežno sunčano i vruće. Potkraj petka i u noći na subotu ponegdje pljuskovi i grmljavina. U subotu manji pad temperature zraka, no i dalje vruće.

More - izgledi za iduća tri dana

Na moru sunčano i vruće. Umjeren jugozapadni vjetar u subotu će okrenuti na buru i prolazno pojačati, a u nedjelju će zapuhati sjeverozapadnjak. Temperatura zraka u blagom porastu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene