Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Stižu nove promjene: Meteorolog Darijo Brzoja otkriva kakvo nas vrijeme čeka sljedećih dana

Stiže promjena vremena, u subotu u većini krajeva uz kišu i svježije, no obzirom na toplinu u petak, koja je više odgovarala kasnom proljeću nego njegovu početku, i to osvježenje u subotu bit će na neki način umjereno. U nedjelju opet toplije, no potom još jedno zahladnjenje rezervirano je za prvu polovicu i sredinu sljedećeg tjedna. Više donosi meteorolog Dnevnika Nove TV Darijo Brzoja.

Razlog prvom pogoršanju, ovom u subotu, hladna je fronta koja će nas okrznuti u prvom dijelu dana, no ubrzo stiže i novi poremećaj s Atlantika podržan dubokom dolinom u višim slojevima atmosfere. Na početku sljedećeg tjedna uz oborine donijet će nam i osjetno zahladnjenje.

Subotnje jutro će biti promjenjivo do pretežno oblačno, povremeno s kišom ili pljuskovima, a moguća je i grmljavina. Šansi čak i za prolazno nevrijeme bit će na sjevernom Jadranu, u gorskoj Hrvatskoj, u Pokuplju i na Banovini. Na jugu uglavnom suho, a bit će i dosta sunčana vremena. U početku na moru jugo, na sjevernom Jadranu jugozapadnjak, a na kopnu će prolaskom fronte vjetar okrenuti na sjeverni. Jutarnja temperatura, od 7 do 12, a na moru uglavnom 10-ak do 13 stupnjeva.

Od sredine dana već postupan prestanak oborine i razvedravanje sa zapada pa će poslijepodne biti i sunčanih razdoblja. Temperatura oko 13, 14 stupnjeva. Što je za ožujak u redu, ali ipak i 7, 8 manje nego je to bilo u petak.

U Slavoniji i Baranji razvedravanje nešto kasnije nego na zapadu, no i ovdje će se vrijeme prema večeri smirivati. Najviša dnevna temperatura očekuje se od 13 do 17 stupnjeva. Mrvicu toplije nego u središnjoj Hrvatskoj, no također znatno svježije nego u petak kada je ovdje bilo gotovo ljeto: u Osijeku 25, u Vinkovcima je izmjereno 26, a u Slavonskom Brodu čak 27 Celzijevih stupnjeva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pravi zaokret DHMZ izdao posebno upozorenje: Najavljeni jaki naleti vjetra, niske temperature, a mjestimice i snijeg

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Stiže promjena vremena: Meteorolog otkriva što nas očekuje u sljedećim danima

U gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu u prvom dijelu dana može biti i izraženijih grmljavinskih pljuskova, no potom će se smirivati i razvedravati. Puhat će uglavnom umjeren, na mahove jak jugozapadni vjetar, a temperatura će biti najčešće između 12 i 17 stupnjeva.

U Dalmaciji bi pljuskova moglo biti uglavnom prijepodne, na sjeveru i u zaleđu, dok će južnije biti suho, pa i prilično sunčano. Poslijepodne, posvuda više sunca. Puhat će slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak. Temperatura od 15 do 19 stupnjeva.

U nedjelju ujutro očekuje nas barem djelomice sunčano vrijeme, no tijekom dana ipak će se skupljati oblaci, a prema večeri na zapadu raste i mogućnost za kišu. U noći na ponedjeljak i u ponedjeljak prijepodne kiše će biti gotovo posvuda, a lokalno bi mogla biti i obilnija, praćena grmljavinom. Zatim postupno smirivanje i razvedravanje, iako ponekog pljuska još može biti i u utorak. Okretanjem vjetra na jak sjeverni osjetno će osvježiti.

U Dalmaciji u nedjelju sunčano, dok će na sjeveru biti više oblaka, osobito krajem dana kad stiže i kiša. U noći na ponedjeljak kiše će biti i na jugu. Lokalno su pri tom mogući i obilniji pljuskovi te grmljavina. Puhat će jugo, u ponedjeljak u okretanju na buru i tramontanu. S burom, u utorak sunčano, ali i svježije.

Od sredine tjedna izgledno je stabilnije, sunčanije i ponovno toplije vrijeme. Pratite nas i u subotu kad donosimo najnovije informacije o vremenu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.



 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene