Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Kakvo nas vrijeme očekuje idućih dana? Meteorolog otkriva gdje će biti najmanje kiše

U utorak je bilo kiše, sunca, čak i tuče. Meteorolog Dnevnika Nove TV Ivan Čačić otkriva kakvo nas vrijeme čeka idućih dana.

Promjenjivo vrijeme povremeno s oborinama, ponegdje i obilnijim, a u većini krajeva i temperaturom manjom od prosjeka, nastavit će se i sljedećih dana, i tako obilježiti cijeli protekli rujan.

Visinska zračna struja i dalje će do nas dovoditi vlažan i nestabilan oceanski zrak. U prizemlju to će se ogledati u premještanju atmosferskih fronti na južnoj strani prostranog ciklonalnog vrtloga.

U takvim okolnostima će u srijedu ujutro u većini krajeva biti promjenjivo, uz sunčana razdoblja. Mjestimice kiša, češća na Jadranu i u predjelima uz njega gdje lokalno može i zagrmjeti. U unutrašnjosti ponegdje moguća kratkotrajna magla. Na Jadranu će puhati većinom umjeren južni vjetar i jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka od 7 do 12, na Jadranu između 14 i 18 Celzijevih stupnjeva.

U središnjoj Hrvatskoj danju nastavak promjenljivog vremena sa sunčanim razdobljima. Ponegdje još može pasti malo kiše, ponajprije u drugom dijelu dana. Vjetar većinom slab. Poslijepodne temperatura od 17 do 20 stupnjeva.

U istočnim predjelima poslije ponegdje kišnog jutra nastavit će se promjenljivo vrijeme sa sunčanim razdobljima Temperatura ponegdje do 20 stupnjeva.

U gorskoj Hrvatskoj i na Jadranu bit će umjereno do pretežno oblačno, mjestimice s kišom te pljuskovima i grmljavinom koji će biti izraženiji krajem dana. Na Jadranu će puhati većinom umjeren južni vjetar i jugo koji će prema večeri sve više jačati. Najviša dnevna temperatura od 14 do 18, a na Jadranu od 20 do 23 stupnja.

Pročitajte i ovo Ivan Čačić, meteorolog Nove TV - 2 Mala škola prognoze Meteorolog Ivan Čačić otkriva koji je problem izazov broj jedan za čovječanstvo

Pročitajte i ovo Ivan Čačić, meteorolog Dnevnika Nove TV MALA ŠKOLA PROGNOZE Meteorolog Ivan Čačić otkriva koji su negativni učinci klimatskih promjena

U Dalmaciji će biti promjenjivo, oblačno sa sunčanim razdobljima. Mjestimice će biti kiše i pljuskova. Vjetar većinom umjeren, s juga i jugoistoka. Temperatura od 20 do 24 stupnja.

Sljedećih dana u unutrašnjosti će biti promjenjivo, na zapadu i pretežno oblačno. Povremeno kiša, pljuskovi i grmljavina, a osobito u gorju mjestimice obilnija oborina. Najmanje kiše očekuje se na istoku. Ujutro ponegdje može biti magle.

Na Jadranu isto tako promjenjivo, na sjevernom dijelu ponegdje i pretežno oblačno. Povremeno kiša, pljuskovi i grmljavina, mjestimice i obilna oborina. Puhat će umjereno i jako jugo, na sjevernom dijelu i jugozapadnjak. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene