I danas lokalno obilnija oborina, no ipak se bližimo kraju ovom previše kišovitom vikendu. Vremensku prognozu donosi Darijo Brzoja.


Nije još sve u potpunosti gotovo, jače kiše može biti i noćas, na istoku zemlje i sutra tijekom dana, ali već od jutra vrijeme će se postupno mijenjati i stabilizirati, počevši od sjevernog Jadrana i sjeverozapadnih kopnenih krajeva. Od utorka potom posvuda sve sunčanije, u unutrašnjosti će biti i vrlo toplo, a na moru ponovno i vruće.

Obilnu kišu ovog vikenda nam je donio visinski vrtlog, ciklona koja se srećom sad već popunjava i polako slabi, no oborinski sustav vezan uz nju još sutra dakle mjestimice može donijeti jaču kišu.

U noći i ujutro, na kopnu još uvijek dosta oblaka, osobito prema istoku i gorskom krajevima gdje može biti kiše i jačih pljuskova. Sa sjeverozapada će se vrijeme postupno vedriti, na sjevernom Jadranu će sunčano i prevladavati, dok će se u Dalmaciji zadržati promjenjivije te je i tu moguć pokoji pljusak. Na kopnu će puhati sjeverac i sjeveroistočnjak, na Jadranu umjerena, sjevernije i jaka, a podno Velebita i olujna bura. Jutro neće biti hladno, temperatura u unutrašnjosti oko 18, u gorju nešto niža, a na moru većinom od 20 do 24 stupnja.

Naoblaka će se tijekom dana smanjivati te će malo kiše ili pokojeg pljuska biti uglavnom prema istoku. Vjetar sa sjevera i temperatura od 24 do 27 stupnjeva.

Pomorska policija, ilustracija Tragedija na Hvaru: Iz vode izvukli tijelo, utvrđuje se identitet

Poplave napravile veliku štetu u Njemačkoj i Belgiji - 2 U poplavama u Belgiji najmanje 31 osoba poginula, još 163 se smatraju nestalima

U Slavoniji i Baranji će ipak prevladavati oblačno, povremeno s kišom i pljuskovima s grmljavinom, pri čemu i dalje oborina ovdje lokalno može biti obilnija. Proljepšanje - u utorak.

Slično je i s gorskim krajevima, posebno u Lici gdje također i sutra može biti obilnije kiše. Sjevernije, u Gorskom kotaru povoljnije, a na sjevernom Jadranu će već sutra prevladavati sunčano. No puhat će jaka bura, podno Velebita i olujna pa će moguć i pokoji orkanski udar. Nadam se da na ovom području neće biti onih hrabrih izletnika s malim brodicama. Temperatura na moru ide i do 30, a u gorju će biti oko 22 stupnja.

U Dalmaciji i sutra promjenjivije nego na sjeveru, a moguć je i pokoji pljusak, prije svega u zaleđu i na krajnjem jugu. Puhat će bura i sjeverozapadnjak, a temperatura će biti blizu 30 stupnjeva.

More je većinom između 24 i 26, a UV indeks će sutra jedino na sjevernom Jadranu i krajnjem jugu biti vrlo visok.

No, već od utorka nas očekuje više sunca pa se sredinom dana valja držati hlada. Tek poneki zaostali pljusak moguć je na istoku, no od srijede će i ondje biti stabilnije.

Na moru sunčano, u utorak još i burno, a potom će zapuhati sjeverozapadnjak. U novom tjednu vraća nam se vrućina i pravo ljetno vrijeme.

 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr