Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Novi tjedan, nove promjene vremena: Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje idućih sedam dana

Pred nama je tjedan promjenljivog vremena, a detalje donosi meteorolog Dnevnika Nove TV Darijo Brzoja.

 Prizemno smo u polju izjednačenog ili malo povišenog tlaka, iza kiše u nedjelju, dijelom se i razvedrilo, no nažalost, tek na kratko.

Vrijeme će narednih dana biti dosta promjenjivo, sredinom tjedna i prilično kišovito, no i prije nego do nas stignu novi izraženiji frontalni sustavi, brzo strujanje zraka u višim slojevima atmosfere donosit će nam povremeno vlažan i nestabilan zrak.

Tako će se već u ponedjeljak izmjenjivati sunce i oblaci, a tu i tamo uglavnom past će i poneka kap kiše.

Pročitajte i ovo Ilustracija Strava u susjedstvu Lovci pronašli obezglavljeno tijelo u fazi raspadanja

Očekuje nas umjereno do pretežno oblačno jutro u ponedjeljak, a u unutrašnjosti i maglovito. Malo sunčanije u početku bit će na jugu, a više oblaka na sjevernom Jadranu i u gorju gdje povremeno može pasti i malo kiše. Na moru će zapuhati umjereno i jako jugo, a u gorju, poglavito višem jugozapadnjak koji na mahove može biti olujan. Jutarnja temperatura, u unutrašnjosti od -2 do 2, a na Jadranu većinom između 5 i 9 stupnjeva.

I poslijepodne u središnjoj Hrvatskoj umjereno do pretežno oblačno, rijetko uz mogućnost i za kap kiše. Puhat će jugozapadnjak i bit će toplije nego u nedjelju: očekuje se između 8 i 10 stupnjeva za ranog poslijepodneva, u onom najtoplijem dijelu dana.

U Slavoniji i Baranji 7 ili 8. Više sunca bit će prijepodne, a oblačnije poslijepodne kad je i ovdje moguće malo kiše. Puhat će tek slab do umjeren južni i jugozapadni vjetar.

Na sjevernom Jadranu i u gorskoj Hrvatskoj u ponedjeljak većinom promjenjivo oblačno, u gorju povremeno s kišom, a malo je može pasti i mjestimice na sjevernom Jadranu. Puhat će umjereno i jako jugo i jugozapadnjak koji u gorju na udare može biti i olujan. Najviša dnevna temperatura, u gorskoj Hrvatskoj od 5 do 7, a na moru između 10 i 13 stupnjeva.

U Dalmaciji će biti djelomice sunčano s promjenjivom naoblakom i uglavnom suho, ali također vrijeme po jugu. Zato neće biti hladno uz temperaturu većinom od 13 do 15 stupnjeva.

U utorak će malo kiše biti moguće uglavnom u gorju, dok će se drugdje izmjenjivati sunce i oblaci, no značajnijih oborina većinom ne bi trebalo biti. Ali neće biti ni posve stabilno.

Pročitajte i ovo Ilustracija UŽAS U RIJECI Našli ih bez svijesti: Žena umrla nakon trovanja u stanu, muškarac teško ozlijeđen i prebačen u bolnicu

U srijedu i četvrtak prevladavat će oblačno i kišovito, pri čemu u srijedu kiša mjestimice može biti i obilna. Vjetar južni: a dnevna temperatura do 10 stupnjeva. Jutra će uz slabu južinu sredinom tjedna biti manje hladna nego do sad.

Na Jadranu i idućih dana promjenjivo i pretežno oblačno, povremeno s kišom. Padat će već u utorak, a poglavito u srijedu kad će ponegdje biti i obilnija. U prvoj polovici tjedna puhat će umjereno i jako jugo i južni vjetar: a u četvrtak će okrenuti na buru i sjeverozapadnjak. I na moru će biti malo toplije, ujutro 10-ak, 12 stupnjeva, a poslijepodne često oko 15.

Kako sada stvari stoje vikend nam nosi stabilnije, više sunčano, ali ponovno i osjetno hladnije vrijeme. U svakom slučaju primjerenije ovom zimskom mjesecu, a i blagdanskom ugođaju.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene