Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje do kraja tjedna: Sve detalje ima meteorolog Ivan Čačić

Na kontinentalnom području sa sjeverozapada u četvrtak se očekuju prodori vlažnog i nestabilnog zraka s kojim će biti kišnih i grmljavinskih oblaka. Jedan takav prodor doći će u noći i rano ujutro, a drugi, izraženiji, s hladnom frontom u drugom dijelu dana. U petak smirivanje vremena, a za vikend ponovno posvuda sunčano i vruće. Više detalja zna meteorolog Dnevnika Nove TV Ivan Čačić.

U četvrtak u noći i rano ujutro uglavnom u unutrašnjosti promjenljivo uz mogućnost lokalnog pljuska, prije svega na sjeverozapadu zemlje. Suho i pretežno sunčano zadržat će se u Dalmaciji. U unutrašnjosti će mjestimice puhati umjeren sjeveroistočnjak i sjeverac, a na Jadranu većinom umjereno jugo. Najniža jutarnja temperatura od 17 do 22, na Jadranu između 22 i 27 Celzijevih stupnjeva.

Danju u središnjoj Hrvatskoj promjenljivo i nestabilno. Uglavnom poslijepodne i navečer novi jači porast naoblake s pljuskovima i grmljavinom, a lokalno je moguće i olujno nevrijeme. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, uz nestabilnosti prolazno i jak. Najviša temperatura od 27 do 33 stupnja.

U istočnim predjelima novo jače naoblačenje s pljuskovima i grmljavinom očekujemo poslijepodne i navečer i to najprije u zapadnom dijelu. Postoji mogućnost i za grmljavinsko nevrijeme praćeno tučom i prolazno olujnim vjetrom. Poslijepodne temperatura od 30 do 35 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Novi izgled VIDEO Građani su se jedva navikli na euro, a sprema se nova promjena: Pogledajte što odlazi u povijest

U gorskoj Hrvatskoj dosta promjenljivo, osobito u drugom dijelu dana kad se, uglavnom u Gorskom Kotaru, očekuju i lokalno izraženiji pljuskovi i grmljavina. Na Jadranu u prvom dijelu dana većinom sunčano, a zatim promjenljivo mjestimice uz pljuskove i grmljavinu. U gorju će puhati slab do umjeren sjeveroistočnjak, a na Jadranu umjereno jugo koji će navečer okrenuti na buru. Najviše temperatura od 28 do 31, a na Jadranu ponegdje do 33 stupnja.

U Dalmaciji pretežno sunčano i vruće uz najvišu temperaturu od 33 do 36 stupnjeva. Ovdje je na snazi i najviši stupanj Meteoalarma. Puhat će većinom umjereno jugo, prema otvorenom moru prolazno i jako.

Sljedećih dana u unutrašnjosti pretežno sunčano i opet sve toplije, osobito za vikend kad će posvuda biti ljetnih vrućina, posebno u nedjelju. Jedino još u petak lokalno može biti ponekog pljuska.

Na Jadranu pretežno sunčano uz novi porast temperature osobito za vikend kad će biti vruće i to najviše u nedjelju. Na sjevernom Jadranu u petak umjerena, pod Velebitom u noći i ujutro i jaka bura, a zatim posvuda povremeno umjeren jugozapadnjak.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene