Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Moguća obilna kiša, olujno jugo i bujične poplave: Meteorolozi upozoravaju na novo pogoršanje vremena

Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje u vremenskoj prognozi Ane Bago Tomac.

U četvrtak ujutro će biti kišovito i tmurno vrijeme u cijeloj zemlji, a lokalno će kiša biti jaka i obilna pa su moguće i bujične poplave - najviše u unutrašnjosti Dalmacije, gorskoj Hrvatskoj i oko Rijeke, no povremeno jake kiše bit će i drugdje. Uz kišu puhat će jako i olujno jugo zbog čega može doći do podizanja razine mora, u unutrašnjosti jugozapadnjak pa će biti toplo.

Od sredine dana prestanak kiše i razvedravanje, najprije u ovom zapadnom dijelu, pa će biti i sunčanih razdoblja. Temperatura 16 ili 17 stupnjeva, puhat će umjeren jugozapadnjak - u višim predjelima i okolnom gorju bit će i jakih udara.

Na istoku i poslijepodne oblačno i kišovito, no glavnina kiše past će i u ovom području u prvom dijelu dana.

Na Jadranu će se također razvedriti i prestati kiša sredinom dana, a kasnije poslijepodne oslabjet će i olujno jugo i okrenuti na umjeren jugozapadnjak. U gorju promjenjivo oblačno, povremeno i s kišom, vjetrovito zbog jakog jugozapadnjaka koji će navečer i ovdje oslabjeti.

Jaka i obilna kiša najjače će pogoditi Dalmaciju, osobito zaleđe. Bit će grmljavinskih pljuskova, lokalno jakih i obilnih, a veći dio dana
puhat će jako i olujno jugo.

I u petak će na istoku zemlje te unutrašnjosti Dalmacije biti još oblačno uz čestu kišu ili pljuskove, a od subote smirivanje vremena u svim krajevima. Malo hladnije, osobito u nedjelju ujutro, izvijestila je meteorologinja Ana Bago Tomac u Dnevniku Nove TV.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Već 50 intervencija VIDEO Pogledajte animaciju snažnih poplava na Mediteranu: Zatvaraju se škole, groblja i parkovi zbog oluje

Pročitajte i ovo Grenland (Foto: AFP) - 4 ALARMANTNO ISTRAŽIVANJE Otapanje ledenjaka na Grenlandu izazvat će nove velike poplave u svijetu

Na jugu Jadrana još u petak mogući su izraženiji grmljavinski pljuskovi, a onda i ovdje smirivanje i prestanak kiše. Puhat će umjerena bura s jakim udarima koja će oslabjeti u nedjelju koja će biti sunčana!

Novo, jače naoblačenje s kišom stiže nam u noći sa srijede na četvrtak, a tijekom noći i u četvrtak ujutro kiša će lokalno biti jaka i obilna zbog čega su moguće poplave i količina kiše veća od sto milimetara.


 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene