Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Stiže nam više sunca, ali nažalost ne zadugo: Meteorolog otkriva kad dolazi nova kišna promjena

Nastavlja se promjenjivo i nestabilno vrijeme. I u srijedu je tako bilo i sunčanih razdoblja i onih s više oblaka, područja bez kiše, kao i onih s lokalno obilnijom oborinom, poput Dubrovnika. Dubrovačka zračna luka zabilježila je čak 43 litre kiše u jednom danu. Vremensku prognozu donosi meteorolog Darijo Brzoja.

U većini zemlje u četvrtak će biti prilično sunčano. Mjestimice na kopnu moguća je uglavnom kratkotrajna magla. Više oblaka očekuje se jedino u Posavini te na krajnjem jugu gdje pri tom još može pasti i malo kiše.

Vjetar na kopnu uglavnom slab, dok će na Jadranu ponegdje prijepodne biti malo bure i sjeverozapadnog vjetra. Jutarnja temperatura, u unutrašnjosti od 8 do 13, dosta hladno, a na Jadranu većinom između 16 i 21 stupanj. Isto svježije nego do sad.

Veći dio dana u unutrašnjosti će prevladavati sunčano, a navečer potom ide jače naoblačenje s kišom - prvo u Međimurju, a u noći na petak i drugdje. Temperatura danju većinom između 23 i 25 stupnjeva.

U Slavoniji četvrtak će biti djelomice sunčan, krajem dana također uz više oblaka koji će stizati sa sjeverozapada pa će u noći na petak i ovdje kišiti. Temperatura oko 24 stupnja.

U gorskoj Hrvatskoj isto djelomice sunčano, tijekom dana uz promjenjivu naoblaku, dok će na sjevernom Jadranu prevladavati vedro. Mala mogućnost za pokoji poslijepodnevni pljusak stoji za Istru. Jače naoblačenje i kiša i u ovaj dio zemlje stižu u noći na petak. Zapuhat će umjeren jugozapadni i južni, navečer na moru i jugoistočni vjetar. Temperatura u gorju između 19 i 24, dok će moru dosegnuti i 28 stupnjeva.

U Dalmaciji će poslijepodne većinom prevladavati sunčano. Zapuhat će jugo, a bit će i dosta toplo uz temperaturu između 26 i 29 stupnjeva.

I more je još uvijek toplo za kupanje - u srijedu je temperatura bila od 23 do 26 stupnjeva. Nakon nekoliko prevladavajuće oblačnih dana, UV indeks će uz obilje sunca u većini zemlje ponovno biti visok.

Pročitajte i ovo Marija Vučković A događa se! Naša se ministrica našla u malim problemima nakon izlaska iz automobila, a njezina nezgoda fotografima nije promakla

Pročitajte i ovo Malverzacije kod samoizolacija turista u Zadru - 1 oglasili se iz županije VIDEO Ravnatelj učeničkog doma u Zadru strancima za plaćanje karantenskog smještaja u tom domu davao - privatni račun

No to neće trajati dugo. Naime već od petka vrijeme će opet biti promjenjivo oblačno, povremeno s kišom. Oborina će biti učestalija u petak prijepodne, a lokalno moguće obilnija u subotu, osobito na istoku. Nedjelja izgleda povoljnije, sunčanije, mada će I tada biti moguć pokoji pljusak, vjerojatno u poslijepodnevnim satima. Sve skupa, zadržat će se i jesenski svježe. Temperatura se za vikend neće previše odmicati od Celzijeve dvadesetice.

I na Jadranu idućih dana promjenjivo, povremeno s kišom, lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Obilnije oborine može pri tom biti prije svega u subotu u Dalmaciji. U nedjelju više sunca, no svejedno je moguć pljusak, ponajprije u Istri i na krajnjem jugu. U subotu će na sjeveru ponovno zapuhati jaka bura, a oslabit će u nedjelju. I na moru će za vikend biti svježije nego je to uobičajeno krajem kolovoza. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene