Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Kakvo nas vrijeme čeka idućih dana? Odgovore ima meteorolog Darijo Brzoja

Danima već ima vrlo malo ili nimalo sunca. Kakvo nas vrijeme očekuje sljedećih dana otkriva meteorolog Nove TV Darijo Brzoja.

U kopnenim krajevima 10 dana je bilo bez sunca ili uz vrlo malo, mogli bismo reći tek minute u kojima su se - i to ne posvuda, nego rijetko - probijale sunčeve zrake. Istodobno, na Jadranu, u Dubrovniku primjerice, od početka ove godine, od gotovo cijelog siječnja, sunca nije bilo samo tri dana.

Pročitajte i ovo Ilustracija Promjena vremena Upaljeni meteoalarmi: Stiže olujni vjetar, nevrijeme i drastično zahladnjenje Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić

Ujutro će još prevladavati oblačno, pri čemu je mjestimice moguće i malo snijega, uglavnom lokalno i vjerojatnije u gorju i na istoku zemlje. Na Jadranu će još jednom prevladavati sunčano. Puhat će umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima. Jutarnja temperatura, u unutrašnjosti od -3 do nule, u gorju i niža, do -6, dok se na moru očekuje većinom između 2 i 7 stupnjeva.

U središnjoj Hrvatskoj posljepodne će biti sunčanih razdoblja, poglavito sjevernije u regiji. Razvedravanje nam tijekom dana stiže upravo sa sjevera. Puhat će sjeverac, a temperatura će biti između 2 i 5 stupnjeva.

U Slavoniji i Baranji najvjerojatnije tek krajem dana bit će postupno manje oblaka. Snijeg će padati u noći i ujutro, a dan će proći bez oborina. Vjetar će biti slab do umjeren sjeverozapadni, a temperatura, i ona maksimalna, najčešće samo 2 stupnja.

I u gorskoj Hrvatskoj će oblačno prevladavati većinu dana, mjestimice i uz slab snijeg, a tek prema večeri očekuje se smanjenje naoblake. Na sjevernom Jadranu prevladavat će sunčano, povremeno uz tu i tamo malo oblaka. Bura će tijekom dana slabjeti, ujutro još podno Velebita može biti olujnih udara, no u drugom dijelu dana sve rjeđe. Najviša dnevna temperatura, u gorju neće preko ništice, dok se na moru očekuje uglavnom između 7 i 11 stupnjeva.

U Dalmaciji će i u nedjelju biti dosta sunca. Sunčano vrijeme će i prevladavati, puhat će umjerena i jaka bura, poslijepodne u slabljenju i na otvorenom moru u okretanju na sjeverozapadnjak. Temperatura, na obali i otocima 10ak do 12 stupnjeva, a u zaleđu oko 8.

Što nas čeka idućih dana

U prvoj polovici idućeg tjedna u unutrašnjosti će napokon biti više sunca. Očekuje nas djelomice sunčano i suho vrijeme. Ujutro će  mjestimice biti magle, osobito u ponedjeljak.

Jutra će početkom tjedna biti dosta hladna, uz umjeren, a u gorju i jak mraz. Danju će prema sredini tjedna biti postupno biti toplije. Neće biti vjetra, a u srijedu će u gorju zapuhati jugozapadnjak.

Na Jadranu će prevladavati sunčano, uz slabu do umjeren buru i sjeverozapadnjak, a potkraj srijede tek prolazno i umjereno jugo. Jutra će biti prohladna pri čemu je u ponedjeljak na sjevernom dijelu mjestimice moguć slab mraz. Prema sredini tjedna temperatura će i ovdje uz južinu malo porasti.

A nakon srijede, u drugoj polovici tjedna ponovno hladnije, promjenjivije, povremeno s oborinama. Na kopnu bi opet mogle lepršati pahulje, a gorske krajeve vrlo vjerojatno očekuje i novi, ne osobito obilan, ali konkretan snijeg. Nakon ovog zatopljenja prema sredini tjedna, u drugoj polovici opet osjetno hladnije.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene