Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Oborine već od jutra, snijega bi moglo biti i u nizinskom dijelu zemlje

Snijeg (Foto: Guliver/Thinkstock)
Snijeg (Foto: Guliver/Thinkstock) Guliver/Thinkstock
Aktualno Galerija +0 Snijeg (Foto: Guliver/Thinkstock) Galerija 1/1 >>
Državni hidrometeorološki zavod putem Meteoalarma je izdao narančasto upozorenje: lokalno se može očekivati između 50 i 90 litara padalina po četvornom metru.

Jače naoblačenje s kišom već će u srijedu ujutro zahvatiti sjeverni Jadran, a tijekom dana proširit će se i na cijelu zemlju.

Pročitajte i ovo Kiša u Dubrovniku Vremenska prognoza Pripremite kišobrane jer nam stiže nevrijeme: Meteorolog otkrio gdje će kiša i grmljavina najprije stići Darijo Brzoja - 1 Stiže nam promjena Planirate Praznik rada provesti na otvorenom? Meterolog otkrio kada je najbolje vrijeme za roštiljanje

Uz pad temperature kiša će u gorju postupno prijeći u susnježicu, a u višim predjelima i u snijeg. Oborina će biti i u četvrtak, a tek u petak vrijeme će se prolazno smiriti.

Već nam subota nosi novi val oborina, ovaj put snijega bi moglo biti i u nizinskom dijelu zemlje. U pravo vrijeme za početak adventa.

Tijekom noći s utorka na srijedu će se u Genovskom zaljevu formirati nova ciklona, u srijedu tijekom dana stići će do Jadrana te se potom nastaviti premještati preko naših krajeva. Što to znači za vrijeme?

Naoblačenje s kišom na sjevernom Jadranu već rano ujutro, a prema sredini dana oblaka će biti sve više i drugdje u zemlji. Temperature u srijedu ujutro će biti oko nule. Jedino se u Slavoniji očekuje malo ispod nule, i to zato što će na istoku biti nešto vedrije, pa će se noću zrak uz tlo više ohladiti.

Središnja Hrvatska

Danju na kontinentu oblačno, kišovito i hladno: temperatura neće previše porasti u odnosu na jutro, bit će većinom oko 5 stupnjeva.

Slavonija

U Slavoniji i Baranji od sredine dana postupno naoblačenje i također povremeno kiša. Ovdje će biti i nešto jugoistočnog vjetra te ipak malo viša temperatura nego na zapadu, mjerit će se od 6 do 9 stupnjeva.

Sjeverni Jadran

Na sjevernom Jadranu kiša bi mjestimice mogla biti obilnija, a bit će i grmljavine. U gorju i kiša, i susnježica, i snijeg: snijeg uz pad temperature uglavnom na višim nadmorskim visinama. Pritom se može očekivati i novi sloj snježnog pokrivača. Na moru će puhati umjereno i jako jugo i južni vjetar, temperatura će biti od 11 do 13. U gorju pak dosta hladnije, ne više od 4 ili 5 stupnjeva.

Dalmacija

Kišit će i u Dalmaciji, a poslijepodne i osobito navečer te u noći na četvrtak oborina i ovdje može biti obilnija. Puhat će umjereno i jako jugo, a temperatura će biti većinom između 12 i 14 stupnjeva.

Tri dana - kopno

Oborine i u četvrtak, koja pahulja već tad možda zaleprša i u nizinama, premda će snijega tada uglavnom biti u gorju. U petak mala pauza i smirivanje vremena, a u subotu onda opet nove oborine. Uz hladnije vrijeme snijeg ovaj put očekujemo i u nizinama kopnenog dijela. Inače, ova temperatura, oko nule ili stupanj-dva iznad, temperatura je koju snijeg najviše voli.

Tri dana - more

Na Jadranu u četvrtak još kiša i pljuskovi, u petak mirnije, a u subotu ponovno može biti kiše. Bit će zapravo dosta promjenjivo, u četvrtak uz južni vjetar, a u petak okretanje na buru koja će zatim pojačati. I u subotu burno te dosta hladnije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene