Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Što se mijenja?

Jesen kuca na vrata: Još danas sunčano, toplo pa i vruće, a onda stiže nova promjena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrijeme je još kratko sunčano i oponaša ljeto, već za vikend nam jesen kuca na vrata. Ponovno zahlađenje i kiše ovaj put prati zamjetna ali manja promjena u temperaturi.

Danas će vrijeme još uvijek biti pretežno sunčano, tijekom dana i vrlo toplo, ponegdje i vruće.

Pročitajte i ovo Rijeka Sava u Zagrebu, ilustracija Crveni meteoalarm FOTO/VIDEO Uskoro vrhunac vodenog vala u Zagrebu: "Stiže brže nego što se očekivalo, ali ima i dobra vijest..." Slika nije dostupna Osvježenje na vidiku Uživajte u zadnjim zrakama sunca, stigao je kralj ljeta: Sljedeći tjedan obilježit će neugodne kiše i pljuskovi

Poslijepodne nas očekuje porast naoblake sa zapada te je moguć i poneki pljusak, no vjerojatnost za kišu veća je navečer i u noći na petak, uglavnom u zapadnim i sjeverozapadnim krajevima.

Vjetar uglavnom slab, na Jadranu ujutro burin, a potom slab i umjeren jugoistočni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura kretat će se uglavnom od 27 do 32 °C.

More je i dalje ugodne temperature - uz ovih 23 do 26 stupnjeva idealno je za kupanje. Ali i danas budite oprezni s izlaganjem suncu jer će UV indeks u cijeloj zemlji biti visok.

Kišni vikend

Pred vikend vrijeme će ponovno biti nestabilnije, kiše ili pljuskova će u zapadnim predjelima biti već u petak. Za vikend će ipak biti češći, a ponegdje na zapadu te u gorju mogu biti i obilniji. Najmanje kiše se očekuje na istoku, a temperatura će se uz ovu promjenu malo sniziti.

I na moru ćemo imati nestabilni kraj tjedna. Na sjevernom dijelu će već u petak biti pljuskova. Tijekom vikenda je sjevernije moguća i obilnija količina oborina, dok će na jugu biti najmanje nestabilno. U nedjelju će ponovno biti i jake bure s olujnim udarima.

Dakle, još danas posvuda sunčano, stabilno i vrlo toplo ili vruće, a onda nam za vikend stiže nova promjena.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene