U subotu je, osim sunca, poslijepodne bilo i dosta pljuskova i kiše koji nas neće napustiti ni sljedećih nekoliko dana.

Galerija


Bit će svakako toplije, temperatura će tijekom dana uglavnom biti viša od 20 stupnjeva, ali ne ginu nam svakodnevni pljuskovi i kiša, a ponegdje i jako grmljavinsko nevrijeme.

Vezani članci Ilustracija, srušeno stablo (Foto: Marko Prpic/PIXSELL) U Zagrebu jak vjetar rušio stabla i dizao krovove, tuča poharala okolicu Lepoglave: Meteoalarm izdao upozorenje za cijelu zemlju Kiša na moru/Ilustracija (Foto: Goran Kovacic/PIXSELL) Krenuli ste na godišnji odmor? Doznajte kakvo će vas vrijeme pratiti idućih dana

To je osobito moguće na području Gorskog kotara i Like te u Slavoniji. Što se tiče vjetra, ostajemo u južini i jugozapadnjaku, povremeno i s jakim udarima

U nedjelju ujutro se još neće dati naslutiti da će posvuda biti pljuskova, ponegdje i izraženijih, a samo na Jadranu kiše može biti već prijepodne.

Puhat će uglavnom umjereno jugo, ponegdje na udare još jako. Jutarnja temperatura kretat će se između 8 i 11 stupnjeva Celzijevih, a na Jadranu 11 i 16 stupnjeva.

Poslijepodne će pljuskova i grmljavine biti i u središnjim krajevima, a između njih će biti i sunčanih razdoblja. Temperatura se neće previše mijenjati u odnosu na subotu. Ostaje toplo, osobito u istočnijem dijelu.

Istok zemlje poslijepodne će također biti nestabilan uz poneke grmljavinske pljuskove i kišu. Najviša temepratura bit će između 21 i 23 stupnja Celzijeva.

Zapadni dio bit će najoblačniji, ali i najnestabilniji dio. Ovdje je moguće i neko izraženije grmljavinsko nevrijeme s jakim udarima vjetra i obilnom kišom. Puhat će umjereno jugo. Temepratura do 21 na Jadranu, a u gorskim krajevima malo niža.

Južni dio također će poslijepodne imati dosta pljuskova, osobito prema kraju dana kad će ponegdje biti i jačih grmljavinskih pljuskova. Puhat će umjereno jugo s jakim udarima.

I sljedećih dana čekaju nas nestabilnosti, a osobito jakih grmljavinskih pljuskova moglo bi biti u gorskim područjima i istočnim krajevima, osobito Slavoniji. Barem nam ostaje i dalje toplo.

I na Jadranu se očekuje promjenjivo vrijeme više manje cijeli idući tjedan. Bit će sunčanih razdoblja, ali i jakih grmljavinskih pljuskova, povremeno i izraženijih.

Sljedećih dana čeka nas promjenjivo i nestabilno vrijeme u cijeloj zemlji, no ostat će toplo s najvišom temperaturom uglavnom iznad 20 stupnjeva, osim u gorju.

HDZ ne želi odati koliko je novca potrošila na kampanju, a SDP se ponaša kao da rok nije u ponoć