Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vikend pred nama

Idući tjedan vrućine, ali prije toga pljuskovi i grmljavina. Darijo Brzoja otkriva gdje

Još uvijek ne posve stabilno. Najviše sunca u subotu očekuje se u Dalmaciji. Darijo Brzoja donosi detalje.

Prijepodne će sunca dosta biti i drugdje, no u drugom dijelu dana na kopnu, posebno na sjeverozapadu ipak oblačnije. Šanse za pljuskove i grmljavinu pri tom najveće su upravo u sjevernim i sjeverozapadnim dijelovima zemlje, no ponekog pljuska može biti i u unutrašnjosti Istre i Dalmacije. Za vikend, a i u danima koji slijede zadržat će se vrlo toplo, ponegdje i vruće.

Pročitajte i ovo Nikola Vikić - Topić - 1 LOŠE VRIJEME NIJE ALIBI Građansku dužnost želite obaviti bez kišobrana? Evo kada je najpovoljnije za otići na birališta Ilustracija Meteorolog Nikola Vikić-Topić Pripremite kišobrane, pogoršanje vremena širi se na cijelu Hrvatsku

Nestabilno vrijeme posljedica je blizine fronte, odnosno vlažnog, nestabilnog zraka koji će pomalo strujati iznad naših krajeva. Tlak će u prizemnom sloju biti izjednačen ili malo snižen, no nema izraženijih gradijenata, ni u nizini ni u višim slojevima atmosfere pa će nestabilnosti uz konvekciju biti lokalnog karaktera.

Subota ujutro još u većini krajeva sunčano. Mjestimice po kotlinama i uz rijeke kopnenih krajeva može biti kratkotrajne magle. Vjetra neće biti ili će biti slab: na Jadranu tek ponegdje burin, pa kasnije jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura, u unutrašnjosti od 15 do 20, dok će na Jadranu biti između 20 i 25 stupnjeva.

Od sredine dana očekuje se više oblaka pa je u središnjoj Hrvatskoj moguće malo kiše ili poneki pljusak s grmljavinom. Vjetar će pojačati jedino prolazno, uz izraženiji pljusak, gdje ga bude. Temperatura oko 30 stupnjeva.

Ni u Slavoniji i Baranji neće biti posve stabilno, premda su šanse za pljusak ovdje manje. Kao i danas. Bez izraženog vjetra, poslijepodne uz temperaturu od 31 do 33 stupnja.

Pljuskovi s grmljavinom poslijepodne u gorskoj Hrvatskoj, a malo izgledni na sjevernom Jadranu, no ipak mogući u unutrašnjosti Istre. I ovdje na moru će poslijepodne biti nešto više oblaka nego ujutro. Puhat će slab do umjeren južni i jugozapadni vjetar, a temperatura će biti oko 30 stupnjeva. U gorju nešto niža.

U Dalmaciji će cijeli dan prevladavati sunčano te će se zadržati vruće. Poneki pljusak, tek u zaleđu uz lokalno jači razvoj oblaka. Vjetar slab do umjeren, uglavnom jugozapadni, dok će temperatura biti oko 30 stupnjeva.

Temperatura mora je većinom između 23 i 25. UV-indeks će u većini zemlje sutra biti visok.

Prognoza za tri dana

U nedjelju te dio ponedjeljka očekuje nas promjenjivo oblačno i povremeno kišovito vrijeme, pri čemu i dalje može biti pljuskova s grmljavinom. Od utorka sunčanije, no još uvijek ne i posve stabilno. Nakon manjeg osvježenja, od utorka ponovno danju toplije.

I na Jadranu u nedjelju uz promjenjivo vrijeme i jugo može biti grmljavinskih pljuskova. U ponedjeljak više sunca, prvo u Dalmaciji, dok bi kiše moglo biti na sjeveru. Potom u utorak sunčano će prevladavati duž cijele obale. Vjetar će okrenuti na sjeverozapadni, a temperatura će se na moru zadržati oko 30 stupnjeva.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene